Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Червона ікра на Новий рік (як вибрати якісну)

Червона ікра на Новий рік (як вибрати якісну)

Меню на Новий рік чимало українців не уявляють без бутербродів із ікрою. Але занадто дешева ікра може виявитися підробкою. Про це розповіла голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова.

ВІДЕО ДНЯ

Якісна червона ікра горбуші не може коштувати дешевше за 2000 гривень за кілограм, тобто 160 гривень за баночку вагою 80 грамів. "При покупці ікри орієнтуємось на ціну, не женемося за дешевизною", – підкреслила Куликова.

Різниця в ціні між найдешевшою та найдорожчою ікрою може становити близько 1000 гривень. Червону ікру умовно можна розділити на два класи – з риби, вирощеної штучним шляхом (форель), та з дикої риби (горбуша або нерка).

Реклама
Читайте також:
Фальсифікат масла масово продають в магазинах (яке не варто купувати)

Так, якісна ікра горбуші коштуватиме 2000 гривень за кілограм (160 гривень за баночку), а нерки – 2500 гривень за кілограм (200 гривень за баночку). Форелі ж – 1400 за кілограм, або 112 гривень за 80-грамову баночку.

Реклама

"Якщо ікра коштує у цих межах, то, за великим рахунком, це нормально. Дуже дешеву не варто купувати", – зауважила експертка.

Вона додала, що важливо звертати увагу і на термін придатності ікри з огляду на періоди нересту лососевих риб.

"Нерест лососевих відбувається з липня по вересень, і якщо на баночці стоїть дата виробництва в межах цього періоду, ми розуміємо, що у нас свіжа ікра", – пояснила Куликова.

Реклама

Експерт зауважила, що ікра, виготовлена із замороженої сировини, також може бути якісною. "Є маса підприємств, які виловлюють рибу і відразу її заморожують, а потім з неї роблять ікру", – повідомила експертка. Куликова також закликала уникати ікри, до складу якої входить консервант уротропін.

Нагадаємо, на Закарпатті у твердому сирі виявили бактерії групи кишкової палички.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно