Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За законами плівки Мельниченка не можна використовувати проти Тимошенко

За законами плівки Мельниченка не можна використовувати проти Тимошенко

За законами плівки Мельниченка не можна використовувати проти Тимошенко
За законом плівки Миколи Мельниченка не можна використати в якості доказів проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, але в Україні можливий і такий розвиток подій. Про це заявив голова правління...

За законом плівки Миколи Мельниченка не можна використати в якості доказів проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, але в Україні можливий і такий розвиток подій.

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, коментуючи заяву першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

"Не можна нічого передбачити. Це твердження Кузьміна не можна реалізувати, хоча можна чекати й неочікуваних рішень", - сказав він.

Реклама

Окрім того, він згадав ситуацію, коли плівки Мельниченко не стали доказом причетності екс-президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, а порушення кримінальної справи проти нього було визнано незаконним.

"Мені цікаво як так можна? Проти Кучми не можна, а проти Тимошенко можна.

Реклама

Спеціально було ухвалено рішення Конституційного суду щодо доказів, хоча й воно абсурдне", - розповів правозахисник.

На його думку, Тимошенко не могла бути причетна до вбивства Євгена Щербаня. "Не віриться, що Тимошенко була причетна до цих речей, бо коли вбили Щербаня вона була дуже далека до того кола осіб як Лазаренко, Щербань. Хто така була тоді Тимошенко?", - зауважив Захаров.

"Докази можуть здобувати лише ті працівники певних підрозділів, які уповноважені. Воно було ухвалено як раз перед тим як закрили справу проти тодішнього президента Леоніда Кучми. І тепер вони зараз хочуть щось робити. Може вони скасують те рішення Конституційного суду?" - додав він.

Реклама

Також він зазначив, що в Україні можна очікувати чого завгодно. "В нашій країні, де на чорне кажуть біле постійно, а потім, що воно сіре. Тоді як Генеральна прокуратура вибудовує кримінальні справи та будує обвинувачення, тоді можна чекати чого завгодно", - підсумував юрист, згадавши рішення Європейського суду з прав людини щодо вироку екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

"Воно винесене 3 липня, там, фактично, було сказано, що його позбавили волі з політичних мотивів. Це означає порушення 18 ст. Європейської конвенції. Коли й надалі так буде продовжуватися, то має бути реакція відповідних інституцій", - розповів Захаров.

Нагадаємо, Мельниченко заявив, що в його аудіозаписах, зроблених у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми, є інформація про причетність Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко до вбивства депутата Верховної Ради 2 скликання Євгена Щербаня у 1996 році.

Раніше Мельниченко стверджував, що його плівки містять докази про причетність Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, однак Конституційний суд визнав, що докази, отримані незаконним шляхом, не можуть бути використані в суді. Плівки не стали доказом проти екс-президента Леоніда Кучми, а порушення кримінальної справи проти нього було визнано незаконним.

Людмила Парасківа

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно