Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті стала популярною небезпечна гра: в чому її суть

На Закарпатті стала популярною небезпечна гра: в чому її суть

На Закарпатті стала популярною небезпечна гра: в чому її суть

«Біжи або помри» — так називається небезпечна гра, яка набирає обертів в Україні.

У неї грають здебільшого діти віком 9-14 років. Суть гри полягає в тому, щоб перебігти дорогу в недозволеному місці, максимально близько до автомобіля.

ВІДЕО ДНЯ

Одне з таких відео, зняте на камери спостереження у Хусті цього місяця, швидко поширилося Закарпаттям. На кадрах видно, як хлопчик на самокаті в’їжджає прямо під колеса автомобіля. На щастя, обійшлося без жертв, проте інцидент привернув увагу завдяки кричущим заголовкам.

Читайте також:
Чим займаються підлітки на мосту в Мукачеві: соцмережі облетіло фото, від якого холоне в серці
Реклама

Хоча випадок, про який йде мова, не пов’язаний з цією небезпечною грою, подібні ризикові розваги час від часу з’являються серед підлітків. Ситуація, коли дитина раптово вибігає на дорогу перед машиною, — справжній кошмар для будь-якого водія.

Першою реакцією є екстрене гальмування, але гальмівний шлях автомобіля залежить від багатьох факторів: погодних умов, технічного стану машини, її завантаженості тощо. Особливо небезпечно це на мокрій бруківці, що часто зустрічається в містах Закарпаття, адже на такій поверхні авто не може швидко зупинитися. Тож ризик для життя і здоров’я дитини в таких ситуаціях надзвичайно високий.

Реклама

Більше про небезпечну гру — у сюжеті «М-Студіо»:

«Біжи або помри». Небезпечна гра

«Біжи або помри» - таку назву має суїцидальна гра, що шириться теренами України. Грають у неї переважно діти 9-14 років. Мета – перебігти дорогу в недозволеному місці впритул до автівки. Це відео з камери спостереження в Хусті на початку тижня облетіло чи не все Закарпаття. На ньому видно як хлопчик виїжджає на самокаті прямісінько під колеса автомобіля. На щастя, інцидент обійшовся без жертв. А от без кричущих заголовків не обійшлося. «Біжи або помри» - підліткова гра на виживання. Ми звернулися до прес-служби поліції, аби дізнатися чи дійсно цей випадок пов’язаний з грою.Тож, конкретний нещасний випадок не був результатом небезпечної гри. Все ж, бачимо, що подібні розваги час від часу «випливають» серед підлітків. Дитина несподівано з’явилася перед машиною – це страх кожного водія. Перша реакція, звісно, екстрене гальмування. Гальмівний шлях автомобіля залежить від різних умов: погодних, рівня завантаженості машини, технічних характеристик тощо. Особливо небезпечно здійснювати цей маневр на мокрій бруківці, яка часто зустрічається у містах Закарпаття. При цьому автомобіль не може різко зупинитися, а суне по гладкій поверхні. Ми провели власний експеримент, аби зафіксувати гальмівний шлях середньостатистичного міського авта на асфальті. На швидкості 50 км/год гальмівний шлях автомобіля складає близько 17 метрів. Тож, загроза для життя та небезпека травмування надвисока. Як відомо, освітні заклади на постійній основі інформують дітей про правила на дорозі, зараз це особливо актуально. Та головна відповідальність і контроль все ж на батьках. Саме вони мають розказувати дітям про правила поводження на дорозі, зокрема, небезпеку таких ігор. Небезпечні ігри серед дітлахів стали викликом сучасності. Вони поширюються миттєво, зокрема, через соціальні мережі. Вчасно розпізнати проблему і вберегти дитину від помилки – це завдання дорослих.

Posted by М-Студіо on Friday, October 11, 2024

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті під колеса авто потрапила дитина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно