Що корисніше: батат чи картопля, і чому така різниця в ціні

Читайте у чому основна користь та різниця двох продуктів, як їх споживають та по чому продають у магазині.
Картопля добре відома кожному українцю, її часто вживають та садять на городі. Батат так само популярний у США та інших країнах, його вирощують в Іспанії, Португалії, Італії. Ще батат називають солодкою картоплею, оскільки він також коренеплід та чимось схожий на неї.
ВІДЕО ДНЯОбидва продукти мають свої переваги, але кожен з них має свої відмінності, особливо у ціні. Однак зачасту саме картоплю обирають українці для щоденного раціону.
РекламаУ чому відмінність картоплі та батата
Першою відмінністю є спосіб вирощення, а точніше умови. Батат любить теплий клімат та добре росте там, де немає заморозків. Відомо, що картоплю починають садити вже у квітні, коли ще можливі морози. Однак їй це не так нашкодить, як би це було з бататом.
Логістика та імпорт також сильно впливають на продукти. До прикладу, картоплю вирощують у кожному місті та селі України. Батат не настільки популярний у країні і його транспортують, що є більш затратно.
РекламаПопит на екзотику. У даному випадку перевагу має саме батат, оскільки його вважають продуктом здорового харчування. Він містить більше клітковини, ніж картопля та збагачений вітамінами і мікроелементами.
Спосіб зберігання. Відомо, що картопля може стояти у підвалі всю зиму, що не скажеш про батат. Екзотичний продукт не так довго зберігається та швидше псується. Однак основна різницею між бататом і картоплею є смак — перший продукт більш солодкий. З обидвох роблять запіканки, пюре та інші страви.
Чому така різниця в ціні між бататом і картоплею
Враховуючи вищеперераховані чинники, стає зрозумілим, чому батат дорожчий у магазинах. Хоча у екзотичних країнах та США він не вважається таким рідкісним і його продають за нижчою ціною. До прикладу, у Сільпо ціна за кілограм батату — 169 гривень. У той час кілограм білої картоплі коштує 31,80 гривен. Це суттєва різниця і не кожен може дозволити собі щодня вживання цього корисного продукта.
РекламаВидання раніше писало про овочі, які стають отрутою під час смаження.