Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Їх часто купують українці: названо найнебезпечніші напівфабрикати

Їх часто купують українці: названо найнебезпечніші напівфабрикати

Їх часто купують українці: названо найнебезпечніші напівфабрикати

На полицях магазинів і супермаркетів часто можна побачити напівфабрикати. І вони користуються чималим попитом серед покупців, але експерти кажуть, що деякі з напівфабрикатів не варто споживати, бо це може мати серйозні наслідки для організму.

Експерти опублікували перелік напівфабрикатів, які краще не купувати і не вживати. До речі, часто ці продукти виглядають дуже апетитно, мають доволі довгий термін зберігання і легко готуються. Та попри це, вживати їх не радять.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільш небезпечними напівфабрикатами є ті продукти, які містять шкідливі добавки, консерванти і проходять глибоку промислову обробку.

Йдеться про заморожені піци та пиріжки, які полюбляють і дорослі, і діти. Ці продукти мають чималу кількість трансжирів, цукру, підсилювачів смаків та штучних ароматизаторів. Тому не варто їх купувати. А якщо хочете з’їсти піцу чи пиріжки, то набагато краще буде приготувати їх вдома.

Реклама
Читайте також:
Що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими

Небезпечними напівфабрикатами є також бульйони швидкого приготування і локшина. Вони містять консерванти, барвники та глутамат натрію, а регулярне вживання цих продуктів може нашкодити здоров’ю. Звісно, їсти бульйон корисно, але краще приготувати його вдома, тим паче, що готується він легко. А не купувати бульйони швидкого приготування.

Реклама

Вживання шинки та ковбаси також краще обмежити, бо ці продукти містять нітрити та нітрати. А вони під час обробки перетворюються на потужні канцерогени, які шкодять людському організму.

Загалом медики радять вживати мінімум напівфабрикатів. Натомість замінювати їх свіжою їжею домашнього приготування. Так буде і смачніше, і корисніше.

Нагадаємо, шеф-кухар назвав небезпечну рибу, яку не варто купувати в магазині.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно