Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В порівнянні з попереднім роком заробітна плата на Закарпатті зросла на 18,8%

В порівнянні з попереднім роком заробітна плата на Закарпатті зросла на 18,8%

В порівнянні з попереднім роком заробітна плата на Закарпатті зросла на 18,8%
Номінальна заробітна плата одного штатного працівника підприємств, установ та організацій щомісячного обліку області в середньому за 2010р. склала 1846 грн. та у 2 рази перевищила рівень законодавчо...

Номінальна заробітна плата одного штатного працівника підприємств, установ та організацій щомісячного обліку області в середньому за 2010р. склала 1846 грн. та у 2 рази перевищила рівень законодавчо встановлених державних соціальних стандартів (з 1 грудня 2010р. встановлені мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум для працездатної особи – 922 грн.).

ВІДЕО ДНЯ

Порівняно з попереднім роком середньомісячна заробітна плата зросла на 18,8%.

Нарахована середньомісячна зарплата працівникам підприємств транспорту, установ державного управління та фінансової діяльності на 34,0–61,4% перевищувала середній показник по області.

Реклама

Низькою декларувалася вона у працівників підприємств сільського господарства, мисливства та пов'язаних з ними послуг, готельно-ресторанного господарства. Рівень оплати праці в зазначених підприємствах та установах склав 54,7–55,0% середньообласного показника.

Диференціація заробітної плати серед міст та районів області становила 1,6 раза. Найбільші нарахування в середньому за 2010р. були у штатних працівників підприємств щомісячного обліку Ужгородського району, міст Ужгород та Чоп і перевищили середній показник по області на 10,9–31,5%, тоді як у працівників підприємств м.Берегово, Іршавського та Берегівського районів заробітна плата була на 17,7–18,7% нижчою від середньообласного показника.

Реклама

У 2010р. коефіцієнт використання робочого часу склав 85,5%. Більш ефективно використовувався фонд робочого часу працівниками зайнятими діяльністю у сфері готельно-ресторанного господарства, пошти та зв'язку, фінансової діяльності, де коефіцієнт його використання становив від 89,1% до 90,2%.

Разом з тим, в будівельних організаціях, на підприємствах рибальства, рибництва зазначений показник становив 68,8%–78,6%, що свідчить про низький рівень зайнятості працівників.

Внаслідок неповної зайнятості надлишок робочої сили становив 3,5%. Повне використання норми встановленого робочого часу дозволило б збільшити розмір заробітної плати на 6,6%.

Реклама

Баумгарт Л.М., начальник відділу статистики праці Головного управління статистики у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно