Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці активно подорожують столицями сусідніх країн

Закарпатці активно подорожують столицями сусідніх країн

Одразу з настанням літа чимало закарпатців задають собі запитання: “А куди піти відпочити?”. Цьогоріч пересічна людина через складну економічну ситуацію не може собі дозволити відпочинок на Карибських островах, Ібіці чи інших популярних світових курортах. Однак, туроператори пішли назустріч мріям багатьох українців. Про новинки літнього сезону – 2015 журналісти у прес-центрі “Панорама” дізнались від керівника туристичної агенції "Глобус" Вікторії Дрогобецької та директора туроператора "Екскурсія" Світлани Чернової.

ВІДЕО ДНЯ

Найперше читачів видання «PMG.ua», які мали змогу поставити питання онлайн, цікавила дешева альтернатива модним і елітним курортам Хорватії, Туреччини та Єгипту. “Щодо країни, яка може задовольнити найвибагливішого мандрівника, і при цьому є малозатратною, є Албанія. Вона розміщена поряд з Хорватією та Чорногорією,  на Балканах. Якщо закарпатець своїм ходом буде добиратись до цієї країни, то обійдеться відпочинок у 100 євро”, - мовила Світлана Чернова.

Вікторія Дрогобецька продовжила думку своєї колеги і зауважила, що через складну економічну та фінансову ситуацію туроператори знизили ціни на літній сезон. Щоправда, лише в іноземній валюті. “Так, Болгарія, Греція своїм ходом коштуватимуть від 100 євро, Будапешт з розміщенням в готелі близько 20 євро (якщо маєте власну візу)”.

Реклама

Що ж до вітчизняних місць для купання та загорання, то ціни дещо знизились. Взагалі, після анексії Криму Росією ситуація дещо змінилась. Закарпатці, до прикладу стали частіше їздити відпочивати у добре знайомі та улюблені курорти Причорномор’я, як Іллічівськ та Коблево. Останній є найпопулярнішим серед закарпатських туристів.

Однак не лише море цікавить краян. Деякі туристи хочуть поєднати релакс із емоційними враженнями. Як зазначила очільниця турфірми "Екскурсія", популярні курорти Хорватії та Греції – це яскраві приклади поєднання водного відпочинку та вражаючої архітектурної спадщини. “У Хорватії є і середньовічні храми, і вузенькі вулички, і будинки у формі прямокутників. Ті, хто були у Хорватії, просто спантеличені неймовірною красою цієї країни. Що ж до Греції – то тут усе зрозуміло: разом з пляжами чимало не лише середньовічних, але й античних споруд”, - стверджує фахівець з туризму.

Реклама

Окрім морських пляжів закарпатці охоче відвідують і європейські міста. Так, за словами Вікторії Дрогобецької, краяни активно подорожують столицями сусідніх країн - Будапештом, Братиславою, Прагою.  “Безперечно, багатьох цікавить Відень, Рим, Стамбул, а також далекі міста, як Париж, Амстердам, Мадрид. Утім, є туристи, які цікавляться і дуже далекими і незвичними містами, як, до прикладу, Дубаї. Останнім часом зріс попит на відвідини цього міста. Особливо туристів вражає сучасна архітектура перлини Арабських Еміратів, зокрема, хмарочоси”, - розповіла вона.

Її колега, відповідаючи на запитання читачки, додала, що міста Старого Світу ідеально підходять для романтичних зустрічей. “Найкраще для романтичного відпочинку підходять тури у Венецію, які коштують в районі 100 євро. Скориставшись цією пропозицією, можна заодно заїхати і у Верону, де теж є чимало романтичних місць. За 185 євро можна вирушити у романтичну подорож Парижем. Також можна порадити Грузію (Батумі), Іспанію (Мальорка), а також сусідні Прагу та Будапешт”, - сказала Світлана Чернова.

Вона також згадала романтичне освідчення молодого хлопця своїй дівчині у столиці Угорщини. “За 100 євро наш клієнт влаштував освідчення у Будапешті. Це було дуже красиво, оскільки він замовив міні-кораблик, на якому, пропливаючи повз будівлю угорського парламенту, він освідчився своїй обраній у коханні. А потім на березі Дунаю вони замовили вечерю у ресторані”, - емоційно поділилась історією учасниця прес-конференції.

Реклама

Продовжуючи тему емоційних розповідей, Світлана Чернова розповіла, що кожна країна по-особливому вразила її, як туристку: “До прикладу, Таїланд вразив природою та екзотикою. Нестандартною кухнею - Грузія. Можливістю яскраво відпочити на морі - В’єтнам. Але найбільше вражає мене все-таки рідне Закарпаття”.

Загалом, висновок із усієї розмови випливав один: туроператори працюють, аби якнайдешевше відправити клієнта на бажаний відпочинок і влаштувати не менш цікаву програму під час відпустки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно