Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати отримають ще один шанс підтримати реформи

Закарпатські депутати отримають ще один шанс підтримати реформи

Закарпатські депутати отримають ще один шанс підтримати реформи

Наступне засідання сесії Закарпатської обласної ради, начебто, має відбутися 4 вересня. На ньому планується розгляд реформних питань, провалених на засіданні 27 серпня. Про це повідомив голова ради Володимир Чубірко.

ВІДЕО ДНЯ

Після неприйняття проекту Перспективного плану об’єднання громад представники коаліції «Реформи задля гідного життя», до якої входить близько 50 громадських організації, у тому числі – представників органів місцевого самоврядування, ініціювали інформаційний запит щодо списку депутатів, які брали участь у розгляді ключових реформних питань, і їх голосування «за» чи «проти» них, – зазначають в Закарпатській облдержадміністрації.

Після цього, як заявив Олег Лукша, який є віце-президентом Асоціації міст, селищ і сіл «Закарпаття – ХХІ століття», коаліція чекає 5 днів і паралельно надсилає звернення до Президента і Верховної Ради. Адже неголосування за ключові рішення, які мали б дати закарпатським громадам реальний поштовх до нового життя, є нічим іншим як "політикантством" певної частини обласних депутатів.

Реклама

"Якщо проекти рішень успішно пройшли усі постійні комісії і президію облради, то вони, як мінімум, мали бути проголосовані на пленарному засіданні "за основу", а потім обговорені і проголосовані "в цілому". Неголосування "за основу" в подібній ситуації і є політичною «заказухою», чого в місцевих радах (у т.ч. в обласній) бути не може. Інакше це можна, і слід розцінити як демонстративний, змовний вияв незгоди чи саботажу державної політики децентралізації і реформ». А це збігається з позицією внутрішніх і зовнішніх ворогів України, у т.ч. позицією Росії", - переконаний Олег Лукша.

Натомість, ключовим стане 4 вересня, коли Закарпатська обласна рада отримає черговий шанс висловити своє ставлення до державної політики на шляху реформування і голосуванням підтримати Перспективний план і прагнення мешканців Закарпаття, які вже виявили бажання утворити спроможні об’єднані громади.

Реклама

Нагадаємо, що тоді депутати від фракції Єдиного Центру провалили голосування за затвердження Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно