Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обласну наукову бібліотеку на кілька годин перетворили на міні-лабораторію

Обласну наукову бібліотеку на кілька годин перетворили на міні-лабораторію

Обласну наукову бібліотеку на кілька годин перетворили на міні-лабораторію
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 3 грудня в читальній залі головної книгозбірні області пройшла інформаційна зустріч «Відповідально до кохання», присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом та організована в рамках проекту «Майбутнє варто планувати» від програми «Здоров’я жінок України» за підтримки БФ «Центр громадських ініціатив».

Під час зустрічі гості бібліотеки почули інформаційну лекцію від лікаря-дерматовенеролога Закарпатського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Тараса Безушка, який розповів про хворобу, шляхи зараження та методи захисту.

Реклама

Тарас Вікторович озвучив статистичні цифри щодо ситуації з віл-інфікованими на Закарпатті. За словами лікаря: «Протягом 9 місяців 2015 року зафіксовано 55 випадків віл-інфекції серед жителів області. Це є досить високим показником у краї за такий період.

Під час лекції у присутніх виникло багато запитань, на які медиками були надані розгорнуті відповіді з поясненнями  та порадами.

Реклама

Голова БФ «Рада життя» лікар-нарколог Наталія Балега розповіла про свою організацію, про людей, з якими працює фонд та запропонувала пройти експрес-тестування на віл-інфекцію.

Бажаючих було чимало. Таким чином, один з відділів бібліотеки перетворили на міні-лабораторію.

Користувач бібліотеки Руслан також прийшов на захід і зазначив: «Я вважаю, що перевірятися на захворювання, які передаються статевим шляхом, потрібно хоча б раз у році. Варто дбати не тільки про себе, а й про свого партнера. Особливо зручно це було зробити у бібліотеці, де нема лікарняної атмосфери!».

Реклама

Проект «Майбутнє варто планувати» цього року розрахований на інформування національних меншин щодо репродуктивного та статевого здоров’я. У залі були присутні підлітки ромської національності. Відомо, що роми дуже рано починають своє статеве життя (за статистикою з 11-12 років), тому ця інформаційна зустріч особливо актуальна для даної категорії. Після лекції гості поспілкувалися за чаєм і печивом у неформальній атмосфері.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно