Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова облради Михайло Рівіс зустрівся з делегацією Місії ЄС

Голова облради Михайло Рівіс зустрівся з делегацією Місії ЄС

Голова облради Михайло Рівіс зустрівся з делегацією Місії ЄС
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 1 березня, делегація Консультаційної місії Євросоюзу з реформування сектору цивільної безпеки на чолі з керівником відділу регіонального співробітництва Удо Моллером зустрілася з головою Закарпатської облради Михайлом Рівісом.

Європейську місію також представляли фахівці Фелікс Гаутш, Тійт Матсулевич, Конрад Вудтке та Йохім Петерс, – інформує прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

Насамперед Удо Моллер привітав Михайла Михайловича з обранням його на посаду очільника облради та від імені 28 країн, які входять у ЄС, висловив підтримку українській владі у реалізації необхідних реформ. Він також запевнив, що місія готова надати стратегічні консультації та практичну підтримку у реалізації реформи сектору цивільної безпеки й правоохоронних органів у Закарпатській області, визначити потенційні напрямки співробітництва на майбутнє.

– Ми тут, аби почути Ваші пропозиції, як проходять реформи у Закарпатті, з якими проблемами стикаєтесь на цьому шляху, – мовив Удо Моллер.

Реклама

Михайло Рівіс подякував поважним гостям за приїзд на Закарпаття та детально інформував закордонних гостей про суспільно-політичну ситуацію в Україні та області зокрема.

– Українська економіка зараз у стагнації через проведення на сході країни антитерористичної операції. Також нестабільна політична ситуація у парламенті та уряді. Через це складно залучати інвестиції, захищати національну валюту та стримувати інфляцію, – поділився Михайло Рівіс. – За останній період, як вказують факти, люди почали масово озброюватися через неконтрольованість з боку силовиків територій України, де фактично відбувається неприхована війна з боку Росії. Озброєні напади на цивільних дійшли і до Закарпаття. Торік, як ви знаєте, у Мукачеві озброєні представники "Правого сектору" застосували гранатомет та стрілецьку зброю, внаслідок чого загинули люди та більше десяти були поранені. Цього року на одній з гірськолижних баз, що на Драгобраті, знов відбувся злочинний розбій із застосуванням вогнепальної зброї. Все це говорить про бездіяльність правоохоронної системи і негативно відображається на економіці нашого регіону. Та, звісно, викликає неабияке обурення з боку пересічних закарпатців, які виступають за мир, спокій та стабільну ситуацію в краї.

У ході зустрічі також йшлося про незадовільну роботу працівників правоохоронних, митних та прикордонних органів у напрямку боротьби з контрабандою, та відсутності реформ у цих відомствах. На запитання представників делегації, якою найактуальнішою є на сьогодні проблема для закарпатців, Михайло Рівіс лаконічно відповів:

Реклама

– Це – зубожіння населення. Зарплата низька і не індексується, гривня щодня втрачає свої позиції, краяни вже витрачають останні свої заощадження. Нас чекає соціальний бунт. Якщо люди не матимуть, що їсти, вони підуть громити супермаркети, – відверто сказав керівник облради, і додав: – Люди чітко розуміють, що все це відбувається через відсутність дієвих реформ у державі. А якщо і поодинокі є, як до прикладу, в поліції, то їх досягнення «розбиваються» в корумпованість суддівської системи.

Далі очільник облради підкреслив, що вся цінність європейської системи – це невідворотність покарання злочинного вчинку.

Рухаючись в Європу, ми зобов’язані дотримуватися цивілізованих стандартів та запустити суддівську реформу.

Учасники зустрічі не обійшли й питання децентралізації влади.

– Нині Закарпаття – єдина область в Україні, де не затверджений план з децентралізації. Ми вважаємо, що об’єднання громад має відбуватися виключно на добровільних засадах та прагненнях. На жаль, з боку центральної влади не передано на місця обіцяні фінансові ресурси. Більше того, утримання ПТУ, дитячого харчування, пільгове перевезення окремих категорій громадян перекладено на місцеві бюджети. На жаль, такого процесу, як передача влади на місця, нині на ділі не має. Це гірка правда, але місцеві громади – без надання фінансових ресурсів, – констатував Михайло Рівіс, додавши: – І чекати її від держави не доводиться. Тому обласна влада сподівається на реальну допомогу євроспільноти, яка виділяє краю кошти на різні грантові проекти. Це – завдяки налагодженим добросусідським відносинам з країнами Євросоюзу, з якими закарпатців поєднує не лише історія, а й родинні зв’язки.

На завершення делегація місії подякувала Михайлу Рівісу за конструктивну зустріч, ґрунтовні відповіді, об’єктивну та правдиву інформацію з порушених питань.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно