Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Парламенті зареєстровано законопроект про "пересічку" раз на рік

У Парламенті зареєстровано законопроект про "пересічку" раз на рік

У Парламенті зареєстровано законопроект про "пересічку" раз на рік

Народний депутат України Віктор Балога порушив задавнену проблему "пересічок" внесенням на розгляд Верховної Ради законопроект, який би врегулював використання автомобілів з іноземними номерами на території України.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив обранець на своїй сторінці у Фейсбуці, законопроект отримав реєстраційний номер 4223.

"Документ вийшов ширшим, ніж просто вирішення питання "пересічки", яке гостро стоїть для закарпатців, які їздять на угорських і словацьких номерах. Тому, якщо законопроект буде ухвалено, його перевагами зможе скористатися кожен українець, де б він не жив – в Ужгороді, Львові, чи Кіровограді.

Реклама

Отже, зараз для громадян-резидентів діє правило, що вони можуть ввезти на митну територію України авто з іноземною реєстрацією не більше, ніж на 5 днів. Хто живе на прикордонних територіях, активно користується цією нормою, купує якісну іномарку за притомну ціну і кожних 5 днів катається туди-назад на "пересічку".

Зрозуміло, що жителі більшості областей України позбавлені такого блага, якщо його взагалі можна так називати. Але і "пересічка" створює масу проблем, незручностей, черги на пунктах пропуску і додаткові корупційні схеми.

Реклама

В той час як громадяни-нерезиденти можуть ввозити без розмитнення авто на один рік. Тобто, якщо ви українець, ви можете пробути в Україні на чеських номерах до п’яти днів. Але, якщо ви чех на чеських номерах, то можете їздити без розмитнення до одного року.

Я ж пропоную урівняти у правах громадян України і громадян-нерезидентів. Щоб і ті, і інші могли на рік ввозити з-за кордону автомобілі без розмитнення.

Так, це означає, що не лише на Закарпатті, а й в інших областях України буде повно автомобілів з іноземними номерами. Але, після ухвалення цього законопроекту, покупка іномарки більше не буде недосяжною мрією для більшості українців. Це означає, що наші люди зможуть їздити на безпечних і якісних іномарках, а не відрах з шурупами, сплачуючи данину державному рекету і баригам з, так званого, вітчизняного автопрому", – зауважив Віктор Балога.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно