Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Японський фольклорист завітав на Тячівщину, аби записати закарпатські народні пісні

Японський фольклорист завітав на Тячівщину, аби записати закарпатські народні пісні

Японський фольклорист завітав на Тячівщину, аби записати закарпатські народні пісні

На Тячівщину завітав японський фольклорист Норіо Інагакі, котрий веде дослідницьку діяльність в Інституті фольклору і архівів Румунської академії наук у м.Клуж. Більше двох років тому розпочав проект, метою якого є віднайдення найяскравіших зразків нематеріальної культурної спадщини різних етносів, що населяють Україну, Румунію, Болгарію та Сербію.

ВІДЕО ДНЯ

Дослідник має на меті задокументувати найбільш характерні пісенні й танцювальні цікавинки та створити тематичну відеотеку на базі згаданого інституту, а крім того – видати монографію з порівняльним аналізом відшуканих зразків.

Від початку свого дослідження Норіо Інагакі вже мав нагоду познайомитись із культурною спадщиною в сусідній Івано-Франківській області та на Закарпатті, де вивчав волоський колорит у пісенно-танцювальних традиціях Виноградівщини.

Реклама

У лютому, цього року на базі районного будинку культури, Норіо Інагакі вже записав автентичний музичний матеріал у виконанні народних троїстих музик родини Маньо, скрипаля Івана Шімана (смт. Солотвино), на цимбалах грав Василь Антонович Гудак – начальник відділу культури Тячівської РДА. Старовинні народні пісні прозвучали від вокального ансамблю клубу с. Новобарово (керівник Валентина Лар).

Цього разу японський дослідник у супроводі завідувача відділом народної творчості обласного організаційно-методичного центру культури Віталія Раца за сприянням відділу культури Тячівської райдержадміністрації побував у с. Новоселиця, де записав обрядові весільні пісні у виконанні учасників фольклорного колективу «Мрія», які зібралися у сільському клубі.

Реклама
Японський фольклорист завітав на Тячівщину, аби записати закарпатські народні пісні – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно