Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Журналіст у студії Савіка Шустера розповів про роздержавлення ЗМІ на прикладі газети "Панорама"

Журналіст у студії Савіка Шустера розповів про роздержавлення ЗМІ на прикладі газети "Панорама"

Журналіст у студії Савіка Шустера розповів про роздержавлення ЗМІ на прикладі газети "Панорама"

Відомий телеведучий Савік Шустер на підсумкову програму «Шустер LIVE» вже традиційно запросив 100 журналістів з усіх регіонів України.

ВІДЕО ДНЯ

Така зустріч творців програми, гостей студії проходить чи не кожні три місяці. І цього разу серед 100 найпотужніших регіональних медіаресурсів України на головному політичному ток-шоу країни була представлена і газета «Панорама».

Безперечно, що при спілкуванні журналістів з гостями студії Савік Шустер першою запропонував актуальну тему для усього медіа-простору України: свободу слова. Адже літо 2016-го року було гарячим на медіа-скандали: вбивство Павла Шеремета, підпал телеканалу «Інтер», утиски незалежних проектів, як «Савік Шустер Студія» чи інші регіональні проекти. Під час обговорення теми свобода слова чимало гостей, серед них головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик, шеф-редактор «LB.ua» Соня Кошкіна, журналіст та екс-депутат Олесь Доній зауважили, що вже протягом кількох десятків років не розглядаються резонансні справи вбивств журналістів. Один з присутніх глядачів-представників регіональної преси зауважив, що після вбивства Павла Шеремета він побачив аналогію зі смертельним замахом на Георгія Гонгадзе.

Реклама

Другою темою обговорення у програмі стали результати виборів у російську Держдуму. Як зауважив сам Савік Шустер, усі події, які відбуваються у Росії, впливають на Україну. І справді, ці вибори мають вплив на Україну. По-перше, голосування відбулось в незаконно анексованому Криму, від якого по багатомандатних округах були обрані 4 депутати, а також обранці по єдиному федеральному одномандатному округу. Гості програми, як Іван Крулько та Руслан Кошулинський, зауважили, що український парламент визнав нелегітимними вибори до російського парламенту, а також те, що в Україні спостерігаються схожі явища, як зменшення явки виборців та змішана система голосування. Та представник мас-медіа з Рівного розкритикував політиків за обговорення цієї теми, оскільки, за його словами, український парламент теж є “нелегітимним”, а Росія попри агресію, для багатьох українських родин стала країною-годувальницею.

Третьою темою обговорення стали проблеми чесного, легального бізнесу в Україні. Савік Шустер прозвітував за роботу його студії та телеканалу «3S.tv» протягом року. Також гості студії обговорили проблеми української ІТ-сфери, яка є майбутнім української економіки.

Реклама

Опісля Савік Шустер, як господар «Території свободи», дав слово представникам регіональних медіа. Медійники розповідали на всю Україну про різноманітні проблеми, які є на місцях. Варто зауважити, що на програмі виступив і наш колега Андрій Слохіняк, який розповів про позитивну історію роздержавлення ЗМІ на прикладі газети «Панорама», і запитав Савіка Шустера про те, яким він бачить майбутнє роздержавлених незалежних медіа в Україні? Відомий телеведучий зауважив, що лише спільне бажання влади та громади допоможе створювати незалежні острови свободи слова при відсутності медіаринку та великих грошей в українських медіа.

Варто зауважити, що «Савік Шустер Студія» планує і надалі розвивати регіональну тематику, оскільки з київських пагорбів не можливо побачити проблеми усіх регіонів. Тому на «3S.tv» з’явиться новий проект «На зв’язку – Україна», під час якого кожна область матиме слово і їхня важлива соціальна проблема буде висвітлена.

Як тільки в студії погасло світло, пролунав фінальний джингл, а оператори відзняли останні кадри прямого ефіру, журналісти регіональних медіа поспілкувались між собою, поділились проблемами, які є на місцях. Та багатьох представників зацікавила історія про розвиток газети «Панорама» після роздержавлення. Адже вже найближчим часом усім комунальним ЗМІ доведеться пройти цей процес у важких неринкових умовах українських медіа.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно