Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Успенський піст: правила дотримання

Успенський піст: правила дотримання

Успенський піст триває кожного року два тижні – з 14 по 28 серпня. За суворістю піст прирівнюється до Великого посту. Як правильно постити та що не можна робити під час посту – далі в матеріалі.

ВІДЕО ДНЯ

Будь-який піст вимагає від віруючих людей старання і дотримання багатьох обмежень. Успенський піст – багатоденний період утримання. Цей піст суворий, але це стосується не лише харчування.

Що можна робити в Успенський піст?

Реклама

На початку кожного посту слід читати ранкові та вечірні молитви. Їсти в період посту потрібно рослинну їжу, фрукти і овочі, відрікаючись від м’яса, молочних продуктів і спиртних напоїв.

Потрібно відвідувати церкву та помолитися біля чудотворних образів за благополуччя і здоров’я коханих та близьких людей. У перші дні Успенського поста бажано освячувати воду.

Реклама

Церквою не забороняються заняття повсякденними справами. Однак священики закликають відмовитися від поспіху, суєти і підвищеного навантаження.

Не можна навантажувати себе більше, ніж слід. Краще спрямувати сили, що залишилися в духовне русло, а вільний час проводити в роздумах і молитвах.

Що не можна робити в Успенський піст?

Реклама

Неробство, жадібність, зловтіха, погані думки, погані слова та інші гріхи – неприпустимі в піст. В першу чергу під час духовного утримання ви очищаєте свою душу від негативу.

В піст не можна укладати шлюби. Весілля – це торжество і радість, що неприпустимо в цей період. Також слід утриматися від інтимної близькості.

Не рекомендується відвідувати розважальні заходи, танцювати та співати. Під забороною перегляд телевізора та й узагалі будь-якого розважального контенту. Слід проводити менше часу за комп’ютером.

Не можна вдаватися до смутку і туги. Під забороною також ворожіння. Не можна передбачати своє майбутнє та намагатися змінити долю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно