Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Туристичний збір в Закарпатській області є одним із найбільших в Україні

Туристичний збір в Закарпатській області є одним із найбільших в Україні

Туристичний збір в Закарпатській області є одним із найбільших в Україні

Про це повідомила заступниця директора департаменту – начальниця управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Любов’ю Когуч в ефірі телепроекту “Тема дня” на Суспільному UA: ЗАКАРПАТТЯ.

ВІДЕО ДНЯ

1 січня 2019-го набули чинності зміни до Податкового кодексу, згідно з якими в Україні ставки туристичного збору вираховуватимуть по-новому. “Якщо 2017 року було 2 млн 900 тис грн, то в 2018-му – 3 млн 800 тис. Це на 30% більше, – розповіла Любов Когуч. – Туризм – перспективна галузь для розвитку Закарпатської області».

Раніше розмір туристичного збору встановлювався у відсотках від вартості номера, а з 1 січня 2019 року – від мінімальної зарплати: до 0,5% для українських туристів та до 5% для іноземних туристів. Туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу перебування для українських туристів та 208,65 грн для іноземців.

Реклама
Читайте також:
Топ-7 яскравих місць у Закарпатті: куди поїхати й що побачити?

«Розмір ставки туристичного збору визначають самостійно на рівні міських та сільських рад, – повідомила заступниця директора департаменту – начальниця управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Любов Когуч. – В Україні з туристичним збором уже визначилася Полтава та Львів. Ставка сягає 5% для іноземців. На Закарпатті у Мукачеві встановлена ставка внутрішнього туриста – це 0,5% від мінімальної зарплати і для іноземців – 0,6%».

Реклама

Також чиновниця нагадала, які категорії населення не сплачують туристичний збір. “Це ветерани війни, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ті, хто постійно проживають на певній адміністративній території, особи, які прибули за путівками на лікування, діти до 18 років, а також дитячо-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади”, – розповіла Любов Когуч.

У 2018 році на Закарпатті за сумою надходжень від туристичного збору лідирували Берегівський район та Полянська ОТГ. За словами Любові Когуч, у цих регіонах є унікальні оздоровчі ресурси – термальні мінеральні води. Це залучає більше мандрівників.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно