Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівський водоканал: страйк триває

Мукачівський водоканал: страйк триває
Вже третій день страйкують окремі підрозділи Мукачівського водоканалу. Більшість працівників цього підприємства не отримали зарплату ще за травень поточного року. Директор водоканалу Михайло Боднарук...

Вже третій день страйкують окремі підрозділи Мукачівського водоканалу. Більшість працівників цього підприємства не отримали зарплату ще за травень поточного року. Директор водоканалу Михайло Боднарук прийняв рішення усі гроші з надходжень від абонентів направити на виплату вересневої зарплати, але колектив це не заспокоїло.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку застрайкував один з підрозділів по вул. Духновича, який займається ремонтом водоканалізаційних мереж. Працівники вийшли на роботу, але жодна машина на об’єкти не виїхала. Того дня, для прикладу, прорвало водопровідну трубу по вул. Гвардійській. Ремонтувати її ніхто не виїхав, але перекрили водопостачання на вулиці, щоб насоси не працювали дарма. Наступного дня абонентська служба відмовилась приймати відвідувачів.

Два дні працівники водоканалу збирались у кабінеті директора, він виходив і пояснював ситуацію, але людям від цього легше не ставало. Тоді було прийнято рішення написати колективне звернення, яке віднесли до міського голови та в правоохоронні органи. У зверненні вони чітко вказали – або повна виплата зарплати, або вони відключають місто від послуг водопостачання та водовідведення.

Реклама

Звичайно ж, погроза дуже серйозна. Відключення міста від води може бути розцінено у правовому полі як теракт або навмисне створення надзвичайної ситуації, що призвела до загрози життю мешканців міста. Але можна зрозуміти цей крик душі водоканалівців: у кожній сім’ї є діти, яких треба відправити в школу; велика частина людей добираються на роботу з інших населених пунктів, хтось мусив взяти кредити на необхідні речі і прострочує виплати. Індексації їм, звичайно ж, ніхто й не думає проводити. До речі, увесь цей час працівникам нараховують зарплати без премій – бо підприємство «планово-збиткове».

На даний конфлікт відреагував кандидат у народні депутати України від Партії регіонів по виборчому округу №69 Вячеслав Шутко: «Це ж як треба було довести людей, щоб вони вдалися до крайніх мір? Ця ситуація з’явилась не вчора, а продовжується з року в рік. Коли профком оголосив про намір страйкувати, директор дав команду звільняти усіх, хто посмів «підняти голову». До речі, на підприємстві звільнено біля 80 чоловік. Тоді вони прийшли за допомогою до мене, і вкотре мені довелося вирішувати проблему у кабінеті губернатора. Всі розмови про якісь там казначейства, виділені кошти – це замилювання очей. Керівнику, який півроку тому прийшов на підприємство і дотепер не зміг забезпечити своїм працівникам виплату чесно заробленого, немає виправдання. Подейкують, що дане питання навіть хочуть перетягнути у політичну площину. Недарма ж виплата заборгованості була запланована саме на жовтень місяць, у якому буде проводитись голосування. Думаю, що основна причина тут не у політиці, а у безхребетності директора підприємства та міської влади».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно