Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді діє унікальна греко-католицька парафія

В Ужгороді діє унікальна греко-католицька парафія

Свято-троїцька парафія Мукачівської греко-католицької єпархії на вулиці Богомольця в Ужгороді вважається родзинкою не тільки обласного центру, а й Закарпаття. Тисячі вірників обрали саме цей храм для зближення з Богом.

ВІДЕО ДНЯ

Історія парафії бере початок з 1997 року, коли зареєструвалася громада з 22 людей і подала заяву на виділення земельної ділянки на побудову храму. 26 липня 1998 року було освячення каменю. Громада стрімко зростала, люди приходили на служби, які справлялися в ангарі.

Спочатку збудували каплицю, яку відкрили у 2000 році – до ювілею Різдва пресвятої Богородиці. Капличка особлива – оздоблена деревом. Престол, жертвенники, іконостас, ікони, хресна дорога –все рельєфна різьба.

Реклама
Читайте також:
Петрів піст: що можна та що не варто їсти під час посту

Кількість прихожан на службах і далі зростала. Уміститися понад 1200 вірникам у капличці було важко. У 2003 році з благословіння владики Мілана розпочалося будівництво церкви Пресвятої Троїці. Зараз це один з найбільших храмів Закарпаття, де гармонійно та естетично поєднані такі види сакрального мистецтва, як фрески, рельєфна різьба по дереву та мармуру, вітражі, а у планах – мозаїка.

Реклама

З мармуру на тільки іконостас, а й вівтарі, і престол, і крісло єпископа, лавиці для дітей. Весь інтер’єр унікальний і свідчить про те, що при бажанні і зусиллях результат може перевершити сподівання.

Хтось поклав сотні квадратів плитки безкоштовно, хтось заплатив за вітражі, хтось пожертвував своїм часом, хтось здібностями – одним словом, громада згуртувалася і у 2013 році у церкві з дозволу єпархії почали молитися. Більше – у сюжеті "М-студіо".

Реклама

Нагадаємо, на Закарпаття привезли копію чудотворної ікони.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно