Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутати ініціювали дискусію щодо мовного закону

Депутати ініціювали дискусію щодо мовного закону

До українського мовного закону у партії "Слуга народу" є багато питань. Тому тут вирішили розпочати підготовку до національного круглого столу щодо мовного питання. Так політики хочуть знайти компроміс задля об’єднання країни.

ВІДЕО ДНЯ

Таку заяву зробив голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко. На його переконання, ухвалення мовного закону, яке відбулось в останні дні каденції минулої Ради, заклало багато ризиків – для суспільства загалом і для нових депутатів.

Читайте також:
Угорщина сподівається, що Зеленський змінить закон про мову
Реклама

"Щодо цього мовного закону є питання, скажімо, штрафи за використання мови у сфері послуг", – зауважив він. Ткаченко додав, що нардепи на базі комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики розпочали підготовку до національного круглого столу щодо мовного питання. Таким чином, законодавці хочуть знайти компромісний підхід, який би об’єднував країну.

"Це непросте питання. Ми будемо до цієї дискусії залучати фахівців, науковців, експертів. Тому, якщо розпочинати цю дискусію і йти вперед, то потрібно чітко усвідомлювати всі ризики, з якими ми можемо стикнутися. Така дискусія незабаром розпочнеться. Принаймні, вчені, до яких ми звернулися з такою ідеєю, відреагували", – підкреслив парламентар.

Реклама

За його словами, суспільство давно вже чекає на відверту, але спокійну розмову щодо цього питання. "Якщо робити зміни, то лише комплексно, не вибірково", – підсумував представник президентської фракції "Слуга народу".

Зазначимо, що з 16 липня в Україні, за винятком окремих його положень, набув чинності закон про мову. Відповідно до нього, зокрема, ті, хто працює в Україні у сфері послуг, мають зі своїми клієнтами спілкуватися виключно українською.

Нагадаємо, підписання закону про мову обурило угорців Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно