Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Берегівська РДА звернулась до жителів району

Берегівська РДА звернулась до жителів району

На сторінці Берегівської РДА опубліковане звернення до жителів району. Районна державна адміністрація закликала мешканців дотримуватися кількох простих рекомендацій.

ВІДЕО ДНЯ

"Шановні мешканці Берегівщини!

Наш район – прикордонний, ще кілька днів тому, до тимчасового закриття пунктів пропуску, тут відбувався інтенсивний транзитний рух транспорту і людей. Тому ми не можемо не зважати на ситуацію з коронавірусом COVID-19, який зараз поширюється Західною Європою.

Реклама

Динаміка захворюваності на COVID-19 у країнах, де вірус уже пішов на спад (у першу чергу це Китай та Південна Корея) доводить, що ефективні попереджувальні заходи зменшують число заражених людей принаймні в десять разів! І ми разом мусимо скористатися цим досвідом.

Читайте також:
МОЗ ініціює обмеження роботи громадського транспорту в Україні
Реклама

Районна державна адміністрація закликає мешканців району дотримуватися кількох простих рекомендацій, а саме:

Не піддаватися паніці. Не варто скуповувати цукор, гречку чи інші харчі «про запас» – немає жодних передумов для виникнення дефіциту продуктів.

Брати до уваги лише перевірену інформацію про коронавірус із офіційних джерел, не зважати на чутки від знайомих чи із соцмереж, які часто згущують фарби й поширюють фейки.

Реклама

Слідкувати за гігієною й ретельно по кілька разів мити руки з милом та антисептичними засобами, особливо після відвідування громадських локацій.

Найкращий спосіб уникнути зараження – це тимчасово обмежити себе в контактах зі сторонніми. Тому виходити в людні місця слід тільки в разі крайньої необхідності – наприклад, за продуктами, на роботу чи провідати літніх родичів.

Так, зараз гарна весняна погода, але краще утриматися від виходів у місто тільки для того, щоб зустрітися з друзями за чашкою кави. Не варто недооцінювати небезпеки, якщо вона ще не торкнулася нас безпосередньо!

При виникненні симптомів хвороби (сухий кашель, підвищення температури, труднощі з диханням) зателефонуйте сімейному лікарю й отримайте інструкції дистанційно, а не йдіть одразу в лікарню.

Читайте також:
Мережею шириться неправдива новина: закарпатці налякані

Я розумію, що обмежувальні заходи викликають певні незручності, але раджу знаходити плюси навіть у теперішній ситуації. Карантин – це дуже хороший привід приділяти більше уваги батькам і літнім людям (які перебувають у зоні ризику щодо COVID-19) – сходити замість них у магазин за покупками чи в аптеку за ліками.

Це також хороший привід більше побути вдома зі своїми рідними – подивитися фільм, пройти спільно якісь навчальні онлайн-курси чи просто почитати книжку.

Реклама

А після того, як пандемія вірусу закінчиться, ми разом відзначимо перемогу над хворобою на свіжому весняному повітрі!

Щиро бажаю вам міцного здоров’я й надійного імунітету від усіх хвороб!

Голова райдержадміністрації Іштван Петрушка".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно