Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатгаз подає в суд на майже 9 тисяч споживачів

Закарпатгаз подає в суд на майже 9 тисяч споживачів

Станом на 24 липня, закарпатці боргують за послугу з розподілу (доставки) 38 млн грн. Із 275 тисяч споживачів — майже 40 тисяч жодного разу не сплатили за цю послугу. Сумарний борг цих осіб перевищує 19 млн грн. Пресслужба товариства нещодавно повідомляла, що оператор газорозподільних мереж в Закарпатській області надіслав повідомлення про заборгованість найбільшим боржникам. Наразі триває підготовка матеріалів для передачі в суд по майже 9 тисячам споживачів.

ВІДЕО ДНЯ

Примусове стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат. Споживачу доведеться сплатити судовий збір, а також оплатити правничу допомогу. Таким чином, у більшості випадків сума додаткових витрат перевищить суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу (доставки) газу. Наприклад, мінімальний розмір судового збору становить 2100 грн., інформує пресслужба АТ «Закарпатгаз».

Читайте також:
Судитимуть трьох колишніх працівників “Закарпатгазу”
Реклама

"На час карантину дійсно запроваджений мораторій на нарахування пені, штрафів та відключення газу за борги. Однак, заборони на стягнення плати у судовому порядку – нема. На жаль, ми змушені вдаватися до таких непопулярних методів, оскільки кошти, які надходять від плати за послугу з розподілу – єдине джерело фінансування АТ "Закарпатгаз". Невчасні розрахунки ставлять під загрозу безперебійне та безпечне газопостачання всієї області", – прокоментувала комерційна директорка АТ "Закарпатгаз" Юлія Соколова.

Кошти, сплачені споживачами за розподіл газу, витрачаються на роботу аварійно-диспетчерської служби, ремонт та заміну газопроводів, повірку лічильників, обслуговування старих та встановлення нових газорозподільчих пунктів (ШГРП), сервісне обслуговування клієнтів тощо.

Реклама

Сьогодні в Закарпатті 170 км газопроводів експлуатуються понад 40 років. Їх міняти слід першочергово. Крім того, газові підземні мережі в Закарпатті знаходяться під додатковим навантаженням. Сейсмологічна активність, систематичні паводки та підвищена кислотність грунтів – це ті чинники, які призводять до скорочення терміну експлуатації газових мереж та збільшення кількості аварійних ситуацій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно