Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало

Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало

Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало

2020 рік багатьом запам’ятається на все життя. Хоча, так говорили завжди і про кожен рік. Але, як відомо, все пізнається у порівнянні.

ВІДЕО ДНЯ

Цей рік для всього людства став справжнім випробуванням: ще ніколи сучасний світ не знав таких обмежень, як були у 2020 році. А все через горезвісний COVID-19. Можна з впевненістю сказати, що всі країни жили саме протистоянням із коронавірусом.

Україна і, зокрема, Закарпатська область, не виняток. За весь час пандемії в Україні захворіли понад 1 мільйон людей. На жаль, понад 18 тисяч із них померли.

Реклама

Втім, рік, що минає, ознаменувався не тільки пандемією. Інтернет-видання «PMG.ua» пропонує згадати події, які найбільше сколихнули Закарпаття протягом 2020-го.

Читайте також:
Яким буде курс долара після Нового року: прогнози
Реклама

Син загинув, намагаючись врятувати батька

Цей рік розпочався із кількох трагічних подій. Одна з них, яка сколихнула всю область, – це смерть батька та сина у Берегівському районі. Трапилось горе на Водохреща.

Що відомо з цього приводу? Двоє рибалок із Берегова 19 січня провалились під кригу у штучній водоймі за межами села Мужієво. Як стало відомо згодом, чоловіки були родичами – 44-річний Ярослав Лейза та його 69-річний батько Михайло.

Сільський голова Мужієва розповів журналістам про цю трагедію. За його словами, першим під лід провалився 69-річний Михайло Лейза. Ярослав, побачивши, що батько тоне, кинувся на допомогу. Але, недобігши, сам провалився під лід, який виявився надто крихким.

Реклама

Їх товариш, який у цей час рибалив на іншому кінці водойми, спробував самотужки врятувати чоловіків. Однак спроби були марними. Чоловік викликав рятувальників. Але було пізно. Тіла загиблих знайшли на глибині близько 4 метрів.

Загинуло багато заробітчан

13 лютого поблизу с. Рудо Пустошкінського району Псковської області (РФ) сталася дорожньо-транспортна пригода за участю мікроавтобуса марки Mercedes з українськими реєстраційними номерами та вантажівки. Внаслідок аварії загинули 8 закарпатців, 1 громадянин України отримав травми середнього ступеня тяжкості. Всього в мікроавтобусі перебували 8 пасажирів і водій.

Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало – 01

За попередньою інформацією, водій українського мікроавтобуса не розрахував дистанцію під час обгону і зіткнувся з фурою.

Стрілянина у Мукачеві – резонанс на всю Україну

7 лютого зранку до поліції надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Сеченова. Заявник повідомив, що чув постріли та бачив, як водії двох транспортних засобів стріляли у бік один одного, після чого обидва позашляховики поїхали в невідомому напрямку.

Тоді поранення отримали двоє чоловіків – 24-річний та 40-річний мукачівці.

Читайте також:
Відео перестрілки в Мукачеві
Реклама

Камери відеоспостереження зафіксували нападника. Як видно на відео, невідомий в червоній куртці із автоматом у руках стояв за стіною і очікував, коли під’їде авто. Як тільки це сталося, він відкрив вогонь. Невідомий зробив десятки пострілів, а потім викинув автомат на спортивний майданчик і просто пішов геть.

Спецоперація у Нижніх Воротах

8 лютого при під’їзді до посту «Нижні Ворота», що на Воловеччині, оперативниками УСР в Закарпатській області спільно із співробітниками Нацполіції в Закарпатті було зупинено для перевірки автомобілі, у яких, за оперативною інформацією, могли переміщатись причетні до стрілянини в Мукачеві.

Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало – 02

У ході проведеного огляду вилучено зброю та набої до них. Автомобілі «Mercedes-Benz» та «Toyota Land Cruiser» вилучено на штраф майданчик. Обох водіїв – закарпатця та вінничанина – було затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Дивіться відео спецоперації

Реклама

У Мукачеві в день попереднього інциденту терміново було зібрано сесію міськради, де депутати звернулись до Володимира Зеленського. Після цього Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наказав відправити у Мукачево спецпідрозділи поліції та Нацгвардії.

Перші випадки коронавірусу. Надзвичайна ситуація

Березень – початок пандемії в Україні. Тоді у Закарпатті було введено надзвичайну ситуацію, а на в’їздах в область встановили блок-пости.

Саме в березні влада ввела жорсткий карантин і почала думати над тим, як організувати життя українців.

Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало – 03

У квітні ж ситуація тільки загострилась і люди почали думати, як святкувати Великдень. Як показав час, частина вірян освячували паски вдома біля входу на власне подвір’я, а частина все ж пішла до храмів.

Справжнє випробування для заробітчан

У зв’язку із активним поширенням коронавірусу у світі, уряди держав почали встановлювати більш суворі карантинні заходи. МЗС наприкінці березня закликало громадян терміново повернутися в Україну.

Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало – 04
Реклама

На фоні масового приїзду заробітчан, Володимир Зеленський зробив заяву, що хоче залишити заробітчан в Україні. А далі була ще резонансніша заява, яка, можна сказати, зробила справжній переполох. На фоні безгрошів’я, Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу. 

Тоді чиновники різного рангу і міністр зокрема пояснювали, чому не варто випускати заробітчан за кордон. 

Шокуючий вчинок мукачівця

Справжнім шоком для всієї України став вчинок мукачівця. 1 червня ввечері він скоїв моторошне самогубство. Мукачівець наклав на себе руки у прямому ефірі, який траслювався у соцмережі Фейсбук. Чоловік, який наважився на суїцид, був у дуже збудженому стані.

Мотиви та обставини, які спонукали потерпілого до такого вчинку, встановлюються у рамках кримінального провадження. Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Львові.

Фатальна аварія – загинув тренер ФК "Мункач"

19 липня біля села Іванівці трапилась аварія. У ДТП зіштовхнулися легковик та вантажівка. Віктор Ряшко і двоє дітей: 10-річна дівчинка і 23-річний хлопець загинули на місці. Вижила в аварії лише дружина тренера і водій вантажівки.

Слідчо-оперативна група районного відділку поліції на місці події з’ясувала попередні обставини ДТП. Автомобіль "Mazda", за кермом якого перебував 56-річний мешканець Мукачева, зіткнувся з вантажівкою "Man", яка  рухалась йому назустріч, у напрямку міста Ужгород. У результаті удару, великогабаритну машину викинуло з дороги, після чого вона загорілась.

Реклама

Жертвою смертельної аварії став головний тренер ФК "Мункач".

Секс та зваблення: дві пікантні події серпня

Розголос на всю Україну набула пікантна ситуація, яка мала місце у Хусті. Тут парочка вирішила зайнятись сексом просто на вулиці.

Перехожі на місце події викликали патрульних, які провели бесіду з парочкою. Врешті, правоохоронці вмовили жінку одягнутися.

Увага! Відео 18+

Дівчина зваблювала чоловіків, її спільники знімали все на камеру – опісля починався шантаж. Це мова про ще одну пікантну історію.

Подробиці. На Закарпатті поліція затримала групу вимагачів, які шантажували потерпілих розповсюдженням пікантних відео за їх участі. Тріо злочинців, до якого входила 29-річна жінка, затримали працівники поліції Закарпаття. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що жителі Львівщини займалися шантажем за доволі пікантною схемою.

Так, за визначеним планом, жінка знайомилася з чоловіками, зваблювала їх, та коли справа доходила до інтиму, у розпалі процесу до помешкання вривалися спільники дівчини і починали знімати все на камеру. Після цього, чоловік, якого на гарячому впіймали, отримував пропозицію відкупитися. У випадку ж відмови від компромісного вирішення проблеми, зловмисники погрожували розповсюдити відео серед рідних жертви чи взагалі публічно, через соціальні мережі.

Реклама

Криваві розбірки у поїзді

Мова про події, які мали місце у поїзді №107/108 "Ужгород-Одеса".

У пресслужбі "Укрзалізниці" розповіли, що у вказаному потягу, що вирушив за маршрутом 10 вересня, особа, яка знаходилась у ньому, попередньо у стані алкогольного сп’яніння, спричинила конфлікт з іншими особами, після чого була передана медичним працівникам по станції Воловець.

Увага! Відео 18+

Нарізку із вищевказаного відео показували чи не на всіх телеканалах країни.

Як закарпатська родина стала мільйонером

Чималу цікавіть проявили читачі до новини про сім’ю лікарів.

Коротко, про що мова. Родина лікарів Кучеренко з Копашново на Закарпатті стала ФОПами, а потім – мільйонерами. Місцеві чиновники почали вставляти їм палиці у колеса.

Чиновники поширювали різного роду чутки серед місцевого населення, відмовляли людей укладати декларації. Та коли люди змогли отримувати якісні медичні послуги безкоштовно – всі питання відпали. Зараз на двох лікарі мають 3780 пацієнтів зі всієї області. Та ще й створили у селі на Закарпатті 8 робочих місць. Пан Семен з дружиною на двох отримують близько 2 млн. Більша частина заробленого йде на ремонти, податки й обладнання. 

Реклама

Місцеві вибори – як голосувало Закарпаття

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. У невеликих населених пунктах (до 10 тисяч осіб) голосування проходило за мажоритарним принципом. У такій системі кандидат міг висуватися не від партії, а самостійно. У населених пунктах від 10 тисяч осіб голосування проходило за пропорційною системою. Балотуватися могли тільки партії.

Підсумки 2020 року – чим жило Закарпаття: що здивувало та шокувало – 05

Інтернет-видання "PMG.ua" провело повноцінний виборчий марафон. Протягом кількох днів, допоки не було встановлено результати волевиявлення людей, видання публікувало оперативні зведення із дільниць.

Про всі перипетії виборів ви можете прочитати, перейшовши за цим посиланням.

Переполох через військову техніку в селі

Величезний резонанс мала подія, яка трапилась у селі Нижній Коропець, що на Мукачівщині. Тут, 19 листопада, помітили колону військової техніки.

Люди деякий час не мали інформації, що це взагалі відбувається, і були трохи налякані.

Згодом виявилось, що це були військові навчання.

Реклама

Тарифи на газ та електроенергію – суттєве підвищення

Ну і під завершення року людей "обрадували" інформацією про підвищення тарифів на газ та електроенергію.

Щодо газу і конкретно Закарпатської області, то ціна на блакитне паливо у січні 2021 року від "Закарпатгаз Збут" становитиме 9,892 гривень за кубометр. Це дорожче, ніж у попередні місяці. "Закарпатгаз Збут" мотивує підвищення ціни тим, що вартість газу на європейських біржах зросла.

До того ж, у момент підготовки цієї статті стало відомо, що газопостачальна компанія «Нафтогаз України» з 1 січня 2021 року призупиняє підключення тарифного плану «Річний» для нових клієнтів.

А щодо електроенергії, то в Україні скасували пільговий тариф, в результаті перші 100 кВт*год струму подорожчають у 1,86 раза. Крім того, в уряді вже розробляють проєкт нового перегляду цін, який, імовірно, ухвалять після закінчення опалювального сезону.

Рік, що минає, був насичений різними подіями. Сподіваємось, що 2021-ий принесе лише хороші новини, а інтернет-видання "PMG.uа" висвітлюватиме їх для вас.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно