Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Одна з громад Закарпаття отримала сучасний ЦНАП європейського зразка

Одна з громад Закарпаття отримала сучасний ЦНАП європейського зразка

Одна з громад Закарпаття отримала сучасний ЦНАП європейського зразка
ВІДЕО ДНЯ

Наближення адміністративних послуг до людей – одна з найуспішніших реформ, які втілюються в Україні. Особливо помітно втілення цієї реформи у малих територіальних громадах, де жителі сіл та селищ мають змогу отримати будь-які адміністративні послуги, не виїжджаючи при цьому в районний чи обласний центр. Одним із яскравих нещодавніх прикладів є створення Центру надання адміністративних послуг у Горондівській територіальній громаді Мукачівського району, яка об’єднує три села – Городу, Страбичово та Жнятино, яке лише нещодавно приєдналось.

Саме у селі Горонда 13 квітня цього року відкрився сучасний ЦНАП, який був створений за європейськими зразками, а також за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". А ідея створення центру належала сільському голові Горонди Івану Туряниці, який разом із представником програми "U-LEAD з Європою" Іваном Дем’янчуком і відкрили цей центр.

Реклама
Одна з громад Закарпаття отримала сучасний ЦНАП європейського зразка – 04

Поява ЦНАПу у приміщенні Горондівської сільської ради відчутно "європеїзувало", здавалось би, звичайну будівлю. Адже завдяки Програмі "U-LEAD з Європою" ЦНАП Горондівської ТГ отримав сучасні комп’ютерну техніку та меблі. А територіальна громада зобов’язадась відремонтувати приміщення, у якому буде розміщений центр.

Реклама
Читайте також:
У Міжгірській ТГ відкрили новий ЦНАП

Та, за словами керівника ЦНАПу Горондівської ТГ Володимира Кентеша, окрім необхідного матеріального забезпечення, завдяки Програмі "U-LEAD з Європою" відбулись навчальні тренінги для працівників Центру надання адміністративних послуг, під час яких учасники удосконалювали свої знання задля покращення якості надання адмін послуг.

Наразі у Центрі надання адміністративних послуг Горондівської ТГ працюють три працівники. Крім того, є віддалене робоче місце у селі Страбичово. А нещодавно рада громади прийняла рішення про створення віддаденого робочого місця у селі Жнятино. Сам місцевий ЦНАП обслуговує близько десяти тисяч жителів громади, надає більш ніж сотню адміністративних, соціальних, земельних та визначений Законом перелік нотаріальні послуг. Більшість із цих послуг також надаються і у віддалених робочих місцях.

Реклама
Одна з громад Закарпаття отримала сучасний ЦНАП європейського зразка – 05

Зауважимо, що отримати адміністративні послуги можуть і маломобільні групи населення. Саме для них поруч із приміщенням ЦНАПу є ліфт, який дозволяє увійти у приміщення центру. "Безбар’єрність та інклюзивність є важливими європейськими цінностями. І тому ми забезпечуємо рівний доступ жителів Горондівської громади до адміністративних послуг", – мовив очільник ЦНАПу.

Одна з громад Закарпаття отримала сучасний ЦНАП європейського зразка – 06

Володимир Кентеш також наголосив на тому, що у приміщенні ЦНАПу також є і дитячий куток. Сам центр був відкритий під час пандемії коронавірусу. І жителі громади з розумінням поставились до карантинних обмежень: носили маски, дотримувались дистанції. Так само і працівники центру під час роботи дотримувались усіх карантинних обмежень.

Одна з громад Закарпаття отримала сучасний ЦНАП європейського зразка – 07

Загалом, поява такого центру позитивно вплинула на життя жителів села. Адже у мешканців з’явилась можливість отримати адмінпослуги неподалік від дому, а у громади – нові надходження до бюджету.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно