Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • В Україні та на Закарпатті «просідає» підтримка влади: свіжі рейтинги партій від КМІС

В Україні та на Закарпатті «просідає» підтримка влади: свіжі рейтинги партій від КМІС

В Україні та на Закарпатті «просідає» підтримка влади: свіжі рейтинги партій від КМІС

Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив свіжі рейтинги політиків та партій. Результати соцопитування показують рівень підтримки, якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в першій половині грудня. 

ВІДЕО ДНЯ

Так, за результатами опитування, станом на початок грудня відносно найбільшу підтримку мають партії «Європейська солідарність» та «Слуга народу». Їх підтримали 13,7%  та 12,7% респондентів та 19,8% і 18,4% відповідно серед тих, хто визначився з вибором. При цьому провладна партія стабільно демонструє падіння рейтингу.

Серед інших партій, які долають прохідний бар’єр, партії «Батьківщина» (відповідно, 6,2% серед усіх респондентів і 9,1% серед тих, хто визначився з вибором) і «Опозиційна платформа – За життя!» (6,2% і 9%). Також 5% прохідний бар’єр долають «Сила і честь» (4,8% і 7%), Радикальна партія (3,6% і 5,2%) та інші.

Реклама
Читайте також:
«Людям потрібні адекватні реформи»: Дмитрій Величко про події в Закарпатській облраді

Серед них зросла підтримка тільки у Радикальної партії – з 3,2% до 5,2%.

Реклама

З окремих політиків підтримкою користуються поки діючий президент Володимир Зеленський (20% і 27,1 серед тих, хто визначився), Петро Порошенко (14,7% та 19,7% серед тих, хто визначився), Юлія Тимошенко (8,4% та 11,3% серед тих, хто визначився). Також серед кандидатів - Ігор Смешко, Юрій Бойко, Євгеній Мураєв, Дмитро Разумков та Олег Ляшко.

При цьому, як і його партія, лідер РПЛ Олег Ляшко єдиний, хто продемонстрував стрімкий приріст прихильників у порівнянні з минулим роком. Його рейтинг за рік зріс із 2,9% до 4,8%.

«Формально підтримка влади за останній рік не змінилася. Утім, можна говорити про певне покращення показників підтримки влади після лютого і до літа на тлі (щонайменше, медійно) активної діяльності РНБОУ, але надалі ситуація щонайменше помітно не покращувалася, а в деяких випадках є ознаки зниження підтримки», – зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький. 

Реклама

Якщо поглянути на рівень підтримки лідера за показниками зростання – Радикальної партії, – у розрізі регіонів України, то можна стверджувати, що найбільший рівень підтримки політична сила має на Заході України. Тут рейтинг партії становить вище середнього по Україні – 5,6%. Серед тих жителів Західної України, хто остаточно визначився із вибором, рейтинг РПЛ ще вищий та становить 7,8%.

Передусім це може бути пов’язане як із близькістю принципів Радикальної партії та Олега Ляшка жителям західних областей, так і з роботою осередку партії, зокрема на Закарпатті.

«Наші прихильники звикли оцінювати політиків, навіть місцевих, не по гучним виступам, а по реальній роботі. У свій час ми багато змогли зробити для районів Закарпаття, «вибивши» субвенції на різні соціальні заклади – садочки, школи тощо. І люди це прекрасно пам’ятають, – розповідає керівник обласної організації РПЛ на Закарпатті Дмитрій Величко. – Останній тиждень, наприклад, займались бюджетуванням на наступний рік для мого рідного Хустського району та прийомами громадян, у яких наприкінці року накопичилось чимало проблем. Всі їх плануємо вирішити».

Додамо, що значний і особистий рейтинг Олега Ляшка на Заході – 6,1% та 8,4% серед тих, хто визначився із вибором кандидатури на президентських виборах.

Балів політику додав і нещодавній візит на Закарпаття, під час якого Ляшко відвідав одне із деревообробних підприємств та туристичну перлину – озеро Синевир. Головними темами зустрічей із місцевими жителями стали зняття мораторію на вивіз необробленої деревини за кордон і розвиток туризму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно