Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Єдиний реальний шлях до перемоги", – експерт прокоментував мирну стратегію Тимошенко

"Єдиний реальний шлях до перемоги", – експерт прокоментував мирну стратегію Тимошенко

"Єдиний реальний шлях до перемоги", – експерт прокоментував мирну стратегію Тимошенко

Попередня й чинна влада використовують Мінські домовленості для відвернення уваги від політики тотального пограбування українців, яку вони здійснюють. Водночас найбільш патріотичну та послідовну позицію займає Юлія Тимошенко та її команда, які з самого початку не сприймали Мінські угоди, голосували проти передбачених ними змін і пропонували використовувати для відновлення миру гарантії Будапештського меморандуму.

ВІДЕО ДНЯ

Про це на своїй Фейсбук-сторінці пише політичний експерт Дмитро Корнійчук. На його переконання, критика Мінських угод, яка лунає останнім часом від чинного й попередньо президентів, виглядає цинічно з огляду на те, що саме вони свого часу давали згоду на невигідні для України домовленості.

«А тепер Зеленський та Порошенко корчать із себе «борців зі зрадою», на яку самі ж дали згоду», – зазначає експерт.

Реклама
Читайте також:
Юлія Тимошенко: «Маємо вийти з пастки Мінських домовленостей!»

Він визнає, що лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко мала рацію ще у 2014 році, коли чітко заявляла, що Мінські угоди – це пастка, а переговори з міжнародними партнерами та Кремлем мають відбуватися в рамках Будапештського меморандуму.

Реклама

«Восени 2014 року, коли тодішній президент Порошенко «нагинав» парламент після «Мінська-1», «Батьківщина» єдина не голосувала за особливий статус Донбасу та за амністію бойовикам. І 2015 року, вже після «Мінська-2», Тимошенко та її партія не голосували за зміни до Конституції, за допомогою яких Порошенко намагався пропхати до Основного закону особливий статус. І надалі, рік у рік, «Батьківщина» не давала голосів за продовження закону про особливий статус», – наголошує Дмитро Корнійчук.

Це є дуже важливим моментом, додає він, адже «пастка» Мінських угод якраз криється у наданні особливого статусу, що дозволяє створити на Донбасі «державу в державі» зі своєю армією. Тому, на переконання Корнійчука, настав час припинити списувати прорахунки влади на війну та реально почати дієві переговори на міжнародному рівні та зміцнювати економіку України, на чому наголошує Юлія Тимошенко, яка спільно з командою вже розробила план подолання кризи.

«Цілком правильна позиція Тимошенко: Україна має посилити свою економічну та оборонну безпеку, створивши Уряд національної єдності, і почати використовувати інші міжнародні формати для повернення Донбасу та Криму», – підсумовує Корнійчук.

Реклама

Нагадаємо, лідерка «Батьківщини» вважає, що скупченням військ поблизу кордонів та нагнітанням паніки Україну намагаються примусити до виконання Мінських угод. Підписані президентом Порошенком домовленості із бойовиками Юлія Тимошенко вважає неприйнятними і закликає Верховну Раду чесно заявити про це суспільству та світу. Шлях до миру колишня прем’єрка бачить у переговорах на основі Будепештського меморандуму та формуванні Уряду національної єдності, який зміцнюватиме державу зсередини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно