Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рівіс попросив Андріїва на ділі посприяти у виділенні квартир бійцям АТО

Рівіс попросив Андріїва на ділі посприяти у виділенні квартир бійцям АТО

Питання забезпечення житлом ужгородських родин учасників бойових дій на сході України стало предметом обговорення керівника ГО «Спілки учасників бойових дій «Об’єднані війною» Миколи Марчишака з головою облради Михайлом Рівісом. Як зазначив пан Микола, за три роки жодна сім’я ужгородських бійців досі не отримала квартиру в обласному центрі Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

– На сьогодні багато є таких родин, в яких виховуються більше двох діток, і які потребують поліпшення житлових умов. Деякі з них не мають фінансових можливостей винаймати квартиру і живуть в гуртожитках, тоді як за чинним законодавством мають право на першочергове отримання житла. Чимало є й бійців, котрі дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях та при виконанні обов’язків військової служби, які першочергово повинні забезпечуватися жилою площею протягом двох років з дня взяття на квартирний облік. Однак, ніхто так і не дочекався від мерії довгоочікуваного ордеру на жиле приміщення, – бідкається Микола Марчишак.

У свою чергу Михайло Рівіс зауважив, що процес забезпечення житлом учасників АТО та їх родин гальмується через недостатнє фінансування з боку держави. Тож не дивно, що у процесі реалізації своїх прав бійці  зіштовхнуться з чиновницькою бюрократією, а подекуди ігноруванням їхніх прохань.

Реклама

Одним із варіантів виходу з цієї непростої ситуації є виділення квартир померлих ужгородців, що перейшли у комунальну власність міста. Михайло Рівіс зателефонував міському голові Ужгорода Богдану Андріїву і попросив посприяти у прозорому та оперативному виділенні таких квартир бійцям АТО, які першочергово потребують  покращення житлових умов. Мер обласного центру запевнив очільника облради, що докладе максимум зусиль, аби сім’ї учасників бойових дій на сході країни були забезпечені нормальними умовами для життя.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно