Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Зі всіх районних державних адміністрацій масово звільнять "непотрібних" людей

Зі всіх районних державних адміністрацій масово звільнять "непотрібних" людей

Зі всіх районних державних адміністрацій масово звільнять "непотрібних" людей

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявляє, що уряд вирішив скоротити штат районних державних адміністрацій (РДА) на 18 449 позицій.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми скорочуємо штат районних державних адміністрацій (РДА) на 18 449 позицій... Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми маємо суттєво підвищити ефективність роботи державних органів", – написав Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

Міністр зазначив, що протягом останнього місяця уряд провів аналіз усіх функцій РДА.

Реклама

"Всього в РДА ми нарахували їх 111 за 11 напрямками. Кожен з цих напрямків ми розклали на атоми. До обговорення ми залучили всі профільні міністерства, а також співробітників ОДА і РДА", – додав він.

Дубілет зазначив, що таке скорочення пов’язане з низкою причин, а саме: частина функцій дублюються з об’єднаними територіальними громадами (ОТГ); частина функцій виявилися застарілими і неефективними; частину функцій можна перенести на більш високий рівень; а частина функцій будуть об’єднуватися.

Реклама
Читайте також:
Зарплата 25 тисяч гривень і вище: робота в Закарпатті, за яку платять найбільше

Водночас міністр зазначив, що для мінімізації негативних наслідків для тих, хто потрапляє під скорочення, буде вжито низку заходів. Зокрема, такі співробітники отримають повідомлення за 2 місяці, а також їм будуть виплачені всі компенсаційні витрати, зокрема за невикористані щорічні відпустки.

Також разом зі Службою зайнятості уряд працює над тим, щоб знайти кожному держслужбовцю нову роботу, до моменту звільнення.

Реклама

"Кожного буде супроводжувати кар’єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування. Пошук роботи, проведення професійного навчання, і навіть підготовка особи до започаткування власного бізнесу будуть проводитися із залученням найширшого кола організацій – бізнесу, ОТГ, профільних асоціацій тощо. Для цього всі співробітники будуть запрошені пройти профілювання", – зазначив міністр.

Крім того, разом з Міністерством цифрової трансформації і Міністерством економіки уряд вже в січні має намір запустити курс з ІТ-грамотності, що дозволить держслужбовцям безкоштовно навчитися цифровим навичкам і стати більш конкурентоспроможними на ринку праці.

"Повторюся, це болюче, але необхідне рішення. Я вважаю, що уряд мав проводити ці скорочення більш плавно останні 2 роки (з ходом децентралізації). Однак, на жаль, цього не робилося – можливо, через вибори", – наголосив Дубілет.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно