Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Хто такий Анатолій Полосков, якому Володимир Зеленський довірив керувати Закарпаттям

Хто такий Анатолій Полосков, якому Володимир Зеленський довірив керувати Закарпаттям

Хто такий Анатолій Полосков, якому Володимир Зеленський довірив керувати Закарпаттям

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про призначення Анатолія Полоскова керівником Закарпатської облдержадміністрації.

ВІДЕО ДНЯ

Дотепер претендент працював директором виноробної компанії “Шато Чизай”.

Кандидатуру Анатолія Полоскова у 2019 році вже розглядали як претендента на посаду очільника Закарпаття. Він пройшов необхідні співбесіди в Києві, але призначили мукачівця, власника кондитерського бізнесу Ігоря Бондаренка.

Реклама
Читайте також:
Володимир Зеленський призначив нового очільника Закарпатської ОДА

Перед погодженням у Кабміні, Анатолій Полосков мав зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським. Це була не перша зустріч, бо перед цим гарант був у Берегові на виноградниках “Шато Чизай”.

Реклама

Анатолій Полосков сам зазначає, що не має досвіду роботи на такому посту, але має юридичну освіту (в 1997 році закінчив Національну юридичну академію України) і великий досвід управління великою виноробною компанією. Його сьогоднішнє кредо: “Якщо ми на Закарпатті не зможемо об’єднати сили і вплив по всій вертикалі від села до Києва, якщо не зуміємо осягнути, що саме від закарпатців залежить дуже багато питань комфорту та безпеки життя краян, то не досягнемо того результату, до якого прагнемо і якого чекають в Закарпатті”.

Народився новий губернатор в Архангельську, вищу освіту здобув в Україні. Йому 52 роки, на Закарпатті – з 1990-го. За цей час пройшов  трудовий шлях від провідного контролера-ревізора до начальника юридичного відділу обласної дирекції банку «Україна», а починаючи з 2000 року – від заступника директора з правових питань до керівника “Шато Чизай”.

Анатолій Полосков – один з ініціаторів та розробників об’єднання легальних виробників продуктів харчування та послуг “Дорога вина і смаку Закарпаття”, активно просуває бренд закарпатського вина, гастрономії і туризму на ринку України та за кордоном, ратує за легалізацію і розвиток малого  виноробства в регіоні та країні в цілому, лобіює інтереси галузі.

Реклама
Хто такий Анатолій Полосков, якому Володимир Зеленський довірив керувати Закарпаттям – 01

Щодо того, чи є Анатолій Полосков закарпатцем відповідає таким чином:

«Тридцять років прожити в Закарпатті – це досвід. З цих тридцяти, двадцять – виготовляти закарпатські вина, які визнаються кращими в Україні і за її межами, це також чогось вартує. Розбудовувати разом з командою успішну закарпатську виноробню, посадити і виростити в регіоні наймальовничіші виноградники України і Європи – теж заслуговує на увагу. Платити тут податки, протягом десятиріч доносити до громадськості правильну інформацію про цей неповторний край, залучати сюди туристів з різних країн і закохувати їх в Закарпаття, щодня працювати в Закарпатті або для Закарпаття – що ще має відбутися з людиною, аби бути закарпатцем?

Це питання, на яке можуть бути різні відповіді. Хтось скаже: треба тут народитися. Інший буде уточнювати: народитися на цій землі – це не все, треба жити і творити для Закарпаття, любити цей край, прославляти його.  Будуть й інші думки, і кожен буде вважати себе правим. 

Читайте також:
Новий очільник області звернувся до закарпатців

Щодо мене, то скажу відверто: я не замислююсь над цим питанням і не маю на нього відповіді. Я просто живу, як вмію, як вихований, як навчили батьки, як вчить життя, як того вимагає моє поважне ставлення до Закарпаття. Цей край – рідний, бо тут народився і виріс мій єдиний син, і тут споконвіку жили предки дружини – родини Славських та Яцканичей. Все інше щодо належності до закарпатців – від лукавого, і не варто втрачати час на такі обговорення».

Анатолій Полосков одружений з Мар’яною Іванівною, вчителькою англійської мови Берегівської ЗОШ № 5, корінною закарпаткою. Разом виховали сина, теж Анатолія, якому зараз 28.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно