Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Верховна Рада ухвалила ряд важливих законів

Верховна Рада ухвалила ряд важливих законів

На цьому тижні Верховна Рада ухвалила ряд важливих законів, спрямованих на реальну підтримку громадян: допомога на лікування, пільги на електрику, підтримка на лікування. Підтримали важливі законопроекти і народні депутати, лідери партії «Рідне Закарпаття» Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват та Владіслав Поляк 

ВІДЕО ДНЯ

Верховна Рада виділила 1,4 мільярди гривень з державного бюджету на виплату компенсацій у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію. Відшкодування зможуть отримувати: 

  • люди, які проживають у житлових будинках обладнаних електроопалювальними установками;
  • люди, які проживають у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості);
  • багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
Реклама

Законодавчо урегульоване питання державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19), клінічні випробування яких не завершені.  Реєструватимуть лиш вакцини, дозвіл на які  був наданий компетентним органом Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки, Індії або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу, або вакцина або інший медичний імунобіологічний препарат перекваліфікований Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Читайте також:
Засідання Верховної Ради: короткі підсумки роботи за тиждень
Реклама

Закон забороняє реєстрацію препаратів, що були розроблені в державі, визнаній в установленому порядку державою-агресором.

Родини, у яких діти хворіють важкими хворобами, отримають підвищення виплат до двох прожиткових мінімумів. Допомомогу отримають родини, де діти хворі на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня , які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органу, паліативної допомоги.

Підтримали важливі закони і народні депутати від Закарпаття: Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват та Владіслав Поляк.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно