Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ринок праці в Ужгороді

Ринок праці в Ужгороді

Усупереч тому, що Ужгород є найменшим обласним центром України, в ньому активно розвивається сфера торгівлі та продажів. Це зумовлено як особливостями історичного розвитку міста, так і сучасними економічними тенденціями. Крім того, Ужгород є важливим економічним центром Закарпатської області та характеризується розвиненою бізнес-інфраструктурою підтримки підприємництва. У місті зосереджено близько 4 тис. об’єктів господарювання, що становить понад 20 % загальної кількості об’єктів області. А у зв’язку із добре розвиненим підприємництвом на 10 тис. населення припадає понад 150 підприємств при середньому показнику по Україні – 60 одиниць.

ВІДЕО ДНЯ

Так, в Ужгороді зареєстровано понад 9 тис. підприємців, а найбільша кількість суб’єктів підприємницької діяльності задіяні у торгівлі. За даними ресурсу «Trud», на період від початку березня по кінець квітня 2017 року у місті відкрито близько 120 вакансій у цій сфері, що становить 16,5 % від їх загальної кількості. До найпопулярніших вакансій у цій області належать: менеджер з продажів, торговий представник, мерчендайзер, консультант, касир.

У місті активно розвивається й сфера готельного і ресторанного бізнесу, а також затребуваним є домашній персонал (покоївки, садівники, гувернантки, прибиральники і т.д.). В цій категорії представлено близько 100 вакантних пропозицій. Крім того, активний розвиток торгівлі супроводжується позитивною динамікою у рекламній сфері: для фахівців цієї галузі (менеджерів з реклами, промоутерів, копірайтерів) в Ужгороді відкрито близько 60 пропозицій.

Реклама
Ринок праці в Ужгороді – 01

Найбільш затребувана професія в Ужгороді, за результатами досліджень експертів, це копірайтер (рерайтер). Рівень середньої заробітної плати для спеціалістів цієї категорії становить 10000 грн. Спеціалісти додають, що неабияка популярність цієї професії зумовлена глобалізацією та інтенсивним розвитком галузі IT та реклами. Така робота забезпечує кандидатам мобільність та не ставить перед ними суворих вимог на зразок обмежень за віком. Роботодавець, у свою чергу, отримує можливість економити на утриманні штату та оренді офісного приміщення, співпрацюючи з виконавцями в режимі онлайн.

Реклама

Рівень зарплат по популярним вакансіям

Середня зарплата в Ужгороді складає 8412 грн. При цьому середній заробіток представників сфери торгівлі, домашнього персоналу та робітників сфери HoReCa складає 5000 грн, а фахівців з реклами – 10000 грн. Так, торговий представник у середньому може заробляти близько 7000 грн. на місяць, менеджер з продажів, менеджер з реклами, дизайнер поліграфії та промоутер у середньому заробляють близько 5000 грн. щомісяця (для кожної категорії), консультант, продавець, касир, домашні робітники – по 4000 грн., а прибиральники – близько 2000 грн.

Ринок праці в Ужгороді – 02
Реклама

Ефективний пошук роботи в Ужгороді

Незважаючи на складність економічної ситуації в Україні так професійно-кваліфікаційний дисбаланс попиту і пропозиції на ринку праці, експертами фіксується відносна стабільність та позитивна динаміка. Так, на місцевому рівні активно вживаються заходи, спрямовані на допомогу у працевлаштуванні молоді. Актуальна робота в Ужгороді представлена на ресурсі Trud.com, де можна відстежувати не тільки появу нових пропозицій, але й зміну у рівні заробітної плати чи інші тенденції на ринку праці міста. Крім того, на сайті можна створити професійне резюме і підписатися на розсилку свіжих вакансій у цікавих для вас категоріях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно