Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті стартував міжнародний інформаційний проєкт "Не ризикуй!"

На Закарпатті стартував міжнародний інформаційний проєкт "Не ризикуй!"

Організація Об’єднаних Націй оголосила 2020 рік Міжнародним роком здоров’я рослин. Серед заходів, що проводяться в Україні в рамках Міжнародного року здоров’я рослин, одним з головних є інформаційний проєкт з підвищення обізнаності «НЕ РИЗИКУЙ!». Проєкт триватиме впродовж 2020 року в усіх областях нашої країни.

ВІДЕО ДНЯ

Заходи, що відбуваються під гаслом «НЕ РИЗИКУЙ!», спрямовані на мандрівників, туристів та комерційних перевізників, які привозять в Україну з-за кордону рослини, рослинні продукти та інші предмети високого ризику, виготовлені з рослинної сировини. Тож основна мета проведення таких заходів – висвітлити соціальні, екологічні та економічні наслідки завезення зараженої рослинної сировини або карантинних шкідників та хвороб до України.

На Закарпатті стартував міжнародний інформаційний проєкт "Не ризикуй!" – 01
Реклама

Плакати, буклети та бирки для багажу «НЕ РИЗИКУЙ!» створені за підтримки проєкту Твіннінг, відповідно до макету, розробленого Європейською і Середземноморською організацією захисту рослин (ЄОЗР), упродовж року розміщуватимуться у приміщеннях залізничних вокзалів, міжнародних автомобільних переходах нашої країни з метою підвищення широкої поінформованості громадськості про ризики переміщення рослин та пов`язаних з ними шкідливих організмів під час міжнародних подорожей. Водночас вони сприятимуть заохоченню громадян до відповідального поводження з рослинами та рослинними продуктами імпортного походження.

Навчаючи громадськість головним ризикам, які несуть небезпечні карантинні організми для сільського господарства та природи нашої країни, ми сподіваємось на їх розуміння та підтримку, що допоможе зменшити кількість неперевірених рослин та рослинних продуктів, які перевозяться у багажі людей. Адже карантинні шкідники, хвороби рослин, нематоди і бур’яни, потрапляючи в нові, більш сприятливі умови для розвитку, стрімко розмножуються, не мають природних ворогів, завдають більших втрат порівняно з місцем первісного існування. Це може завдати непоправної шкоди вітчизняному сільському господарству та довкіллю.

Реклама

Головний спеціаліст Батяєва Марія, провідні спеціалісти відділу фітосанітарних заходів на кордоні Иваниш Наталія, Вучкан Любов, Балог Олександр

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно