Татош
Якщо ви бажаєте знайти неймовірної краси заклад харчування на Закарпатті, в якому можна не лише гарно попоїсти, а й відпочити душею, тоді ресторан "Татош" – ідеальне місце. Комфортний, затишний, з оригінальним екстер’єром – все це можна сказати про даний ресторан.
ВІДЕО ДНЯРесторан "Татош" оформлений у еко-стилі. Має два поверхи з великими панорамними вікнами, з яких можна споглядати за красою місцевих краєвидів. У теплу пору року тут також діє простора тераса. Також є дві альтанки (одна на 30 людей, інша – на 10 осіб). Великий зал ресторану може вмістити в себе близько 70 осіб.
РекламаКухня – закарпатська, але є і "маціцько заграничного" (саме у такій жартівливій формі тут презентують меню). Із закарпатської кухні можна замовити бануш, кремзлики з грибною мачанкою, токан, галушки крумпляні під соусом "Карбонара ", домашній козячий сир запечений з горіхами та ін.
РекламаХолодні закуски представлені (тут і далі всі назви став збережено із автентичною стилістикою):
- хлопською закускою (шовдарь , руслики (оселедець ) з крумплями, вшиліяка солонина, шкварки, бутнявий сир (рокфор), мариновані гриби, огурки солені з медом );
- дівочою закускою (моцарела з соусом песто, оливки, качача грудка, маринований сир, зелень, печений хліб (тости), яйце);
- тартаром з телятини;
- тартаром з червеної риби;
- печеним перцем (сир, маслини, соус);
- брускетами з парадісками (бундаш кенір , парадички і бринза).
Любителі салатів можуть замовити "Цезар з куркою", "Цезар із червоною рибою", салат "Керт" (різні овочі, шалата, солений сир, приправлено конопляною олією), мікс салатів з білими грибами і панчетою, салат з телятини та ін.
У якості м’ясних страв представлені:
- філе з телятини (фаршироване козячим сиром і лисичками, запечене у фользі);
- телятина з вершковим соусом;
- медальони з телятини;
- свинна вирізка в кремово-грибовому соусі;
- свинина, маринована соєво-розмариновим маринадом в пармезановій скоринці;
- відварна свинна вирізка з овочами і томатним соусом;
- філе індички, мариноване в йогурті, смажене на грилі (подається з аранчіні).
Якщо ви бажаєте замовити перші страви, то у вас є вибір між курячою поливкою, боблевешем із домашньою пікницею, підбиваним левешем з білих грибів, гарбузово-імбирним крем-супом, підбиваною пасулею з копченостями.
Щодо цін, то у відгуках на сервісі Google відвідувачі кажуть, що вони "вище середніх по Ужгороду".
Варто додати, що удосконалення ресторану "Татош" ніколи не зупиняється. Тутешній господар має у планах відкрити сучасний віскі-бар. Та і кухарі постійно розширюють меню, аби воно було ще більш розмаїтим.