Бограч
Ресторан "Бограч" – один із найпопулярніших ресторанів Мукачева. Заклад має ідеальне місцезнаходження – на головній площі міста.
ВІДЕО ДНЯВже сама його назва – Бограч – певне уособлення Закарпаття. Кожен турист, який хоча б раз бував у найзахіднішій області України, мабуть, куштував цю пікантну страву.
Звичайно ж, головна страва у меню ресторану "Бограч" – бограч-гуляш. Рецепт бограчу має величезну кількість інтерпретацій. Але одне є незмінним – "їжу пастухів" (саме так колись називали цю страву) обов’язково варять у спеціальному казанку на відкритому вогні.
Реклама РекламаАле не бограчем єдиним багате меню. У ресторані можна замовити страви української, угорської та закарпатської кухонь.
Фірмовими тут вважаються страви боб-левеш по-угорськи (квасолевий суп з копченостями і галушками), кремзлики по-закарпатськи з соусом з білих грибів та телятини, салат "Диканька" (у салат входять куряча печінка, томати, грінки, майонез, листя салату), так звана "Гуцульська вечеря" (свинний ошийок, фасоль, гострий перець) та "Закарпатський гостинець" (теляче м’ясо, печериці, твердий сир).
РекламаЦіни таких наїдків – вельми демократичні. Велика кількість туристів, які залишили свої відгуки про ресторан "Бограч" у Мукачеві на Google-сервісі, саме це і відмічають.
Славиться ресторан і стравами на вогні. Відвідувачі закладу мають змогу замовити шашлик із свинної шиї, свинні ребра, чілогаш (корейка на кістці), курячий або телячий стейк.
Досить великою популярністю користуються гарячі страви, як от м’ясо по-полонинськи, лоці печене (свинна корейка з цибулею), свинина по-угорськи (свинна шия, копчене сало, картопля), сегединський гуляш (копчені ребра з квашеною капустою).
Ще однією популярною стравою у ресторані є банош. Це своєрідна візитівка закарпатської кухні. Страва, приготовлена із кукурудзяного борошна і сметани, заправлена шкварками, грибами та бринзою користується тут чималою популярністю.
РекламаЄ в меню ще чимало надзвичайно смачних страв, зокрема:
- картопля з салом, пікницею та цибулею;
- картопля по-мукачівськи (картопля, запечена у фользі з цибулею та салом);
- фляки у сметанному соусі;
- шовдар домашній;
- шойт;
- пікниця та багато іншого.
Читаючи відгуки про ресторан "Бограч" не можна не помітити чимало похвал терасі. Дійсно, тераса ресторану велика, але водночас затишна. Багато людей зазначає, що саме облаштована територія справила на них особливе враження.
Реклама
Також відзначимо, що на терасі ресторану проводять різного роду банкети та весілля.