Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
Закарпатський етно-ресторан "Бограч" – один із найпопулярніших ресторанів Мукачева. Заклад має ідеальне місцезнаходження – на головній площі міста.

Ресторан "Бограч" – один із найпопулярніших ресторанів Мукачева. Заклад має ідеальне місцезнаходження – на головній площі міста.

ВІДЕО ДНЯ

Вже сама його назва – Бограч – певне уособлення Закарпаття. Кожен турист, який хоча б раз бував у найзахіднішій області України, мабуть, куштував цю пікантну страву.

Звичайно ж, головна страва у меню ресторану "Бограч" – бограч-гуляш. Рецепт бограчу має величезну кількість інтерпретацій. Але одне є незмінним – "їжу пастухів" (саме так колись називали цю страву) обов’язково варять у спеціальному казанку на відкритому вогні.

Реклама
Бограч – 01
Бограч – 02
Реклама

Але не бограчем єдиним багате меню. У ресторані можна замовити страви української, угорської та закарпатської кухонь.

Фірмовими тут вважаються страви боб-левеш по-угорськи (квасолевий суп з копченостями і галушками), кремзлики по-закарпатськи з соусом з білих грибів та телятини, салат "Диканька" (у салат входять куряча печінка, томати, грінки, майонез, листя салату), так звана "Гуцульська вечеря" (свинний ошийок, фасоль, гострий перець) та "Закарпатський гостинець" (теляче м’ясо, печериці, твердий сир). 

Бограч – 03
Реклама
Бограч – 04

Ціни таких наїдків – вельми демократичні. Велика кількість туристів, які залишили свої відгуки про ресторан "Бограч" у Мукачеві на Google-сервісі, саме це і відмічають.

Славиться ресторан і стравами на вогні. Відвідувачі закладу мають змогу замовити шашлик із свинної шиї, свинні ребра, чілогаш (корейка на кістці), курячий або телячий стейк.

Бограч – 05
Бограч – 06

Досить великою популярністю користуються гарячі страви, як от м’ясо по-полонинськи, лоці печене (свинна корейка з цибулею), свинина по-угорськи (свинна шия, копчене сало, картопля), сегединський гуляш (копчені ребра з квашеною капустою).

Ще однією популярною стравою у ресторані є банош. Це своєрідна візитівка закарпатської кухні. Страва, приготовлена із кукурудзяного борошна і сметани, заправлена шкварками, грибами та бринзою користується тут чималою популярністю.

Реклама
Бограч – 07

Є в меню ще чимало надзвичайно смачних страв, зокрема:

  • картопля з салом, пікницею та цибулею;
  • картопля по-мукачівськи (картопля, запечена у фользі з цибулею та салом);
  • фляки у сметанному соусі;
  • шовдар домашній;
  • шойт;
  • пікниця та багато іншого.
Бограч – 08
Бограч – 09

Читаючи відгуки про ресторан "Бограч" не можна не помітити чимало похвал терасі. Дійсно, тераса ресторану велика, але водночас затишна. Багато людей зазначає, що саме облаштована територія справила на них особливе враження.

Бограч – 10
Реклама
Бограч – 11

 

Бограч – 12
Бограч – 13

Також відзначимо, що на терасі ресторану проводять різного роду банкети та весілля.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно