Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Про феномен успіху Олексія Фазекоша в адвокатурі Закарпаття

Про феномен успіху Олексія Фазекоша в адвокатурі Закарпаття
Успішним керівником адвокатури може бути не обов’язково виходець з її лав, але й політик.

Може скластися враження, що модель організації та керівництва Радою адвокатів Закарпатської області, з боку її голови, Олексія Фазекоша, з самого початку була спрямована на те, щоб зламати стереотип в адвокатурі та довести, що успішним керівником адвокатури може бути не обов’язково виходець з її лав, але й політик. Насправді ж, він каже, що ним рухала перш за все мета об’єднати адвокатську спільноту краю та припинити в ній хаотичний безлад й тривалі роками спори, в тому числі судові, між окремими деструктивними групами адвокатів  за владу в адвокатурі, та зробити її більш виразним, помітним та знаним професійним об’єднанням не тільки в нашому краї, але й за його межами.

ВІДЕО ДНЯ

Не випадково його домагання в цьому плані одразу було прихильно  освячено на самому високому рівні керівником НААУ пані Лідою Ізовітовою, у якої він отримав повну підтримку, і це справедливо. Безпомилковість та  правильність її вибору підтвердив час.

Адже з її приходом в адвокатуру України остання успішно стала упроваджувати нові креативні підходи в її діяльності задля вагомого професійного внеску останньою в розбудову правової держави та її монолітності, як єдиної справжньої професійної правозахисної інституції, сміло та ризиковано залучаючи в органи адвокатського самоврядування молодих, незаангажованих адвокатів , як у випадку з Олексієм Фазекошем, хоча дехто намагався піддати сумніву такий вдалий вибір, але безуспішно.

Реклама

Отримавши несподівано таку індульгенцію, Олексій Фазекош, щоб  виправдати таку високу довіру та досягти поставленої мети, в основі його логіки перебував підхід, згідно з яким: для того, щоб адвокатура нашого краю була сильною та помітною не тільки в правовому, але й громадському житті, вона обов’язково має бути осередком сильних та  монолітних однодумців, саме тому йому, як переможцю за своє крісло в адвокатурі, належить перевага підпорядкувати в одних руках усю її діяльність,  навіть в деякій мірі узурпувати таке право з тим, щоб назавжди забути горезвісний період в адвокатурі тривалого  протистояння окремих груп, які мали навіть втіху від цього, сіючи розбрат. Але мало цього, двоє з них, що примарно бачили себе першими особами в адвокатурі, тупо ходять п’ятий рік по судах , протиставляючи себе колективу однодумців адвокатів, бо шукаючи тінь предмета замість предмета, вони давно забули про предмет, тінь якого шукали.

Твердо стоячи на такому підгрунті та  маючи повну підтримку у переважній більшості адвокатів, Фазекош, як успішний менеджер, не безпідставно упевнено заявляє, що він на відміну від попередніх керівників в адвокатурі, прийшов не на один строк повноважень, отриманих від своїх колег, але йому буде належати й завтрашній день, тобто перемога за ним та його командою обов’язково буде й на наступних виборах, можливо, надмірна прямолінійна впевненість, але це, як не дивно, саме результат його успішної роботи, який дає йому таке право заявити своїм колегам чесно й відверто, хоч і передчасно,   приємну для них істину. Впевнений, за таким бажанням очільника адвокатури нашого краю твердо стоять усі адвокати, адже метафорично вони можуть сказати правду, яка полягає в тому,  що він  перетворив розкидану сумну адвокатуру – з стану боротьби і протистояння – на радісно вмотивовану, об’єднану монолітну професійну адвокатуру, роблячи з неї майже постійне свято.

Реклама

Щоб мати бодай візуальну та інформаційну уяву, яку титанічну працю виконує і що робить послідовно пан Фазекош для якісного покращення роботи Ради адвокатів та довідатись про його нові плани в інтересах адвокатів, достатньо завітати до нього в гості на інформаційні сайти , які в режимі нон-стоп  постійно висвітлюють перебіг подій в адвокатурі краю та України в цілому. Особливу чуйність з людино вимірних аспектів: доброзичливість та постійно підвищену  увагу в готовності прийти на допомогу в буд -який час, останній приділяє рівноправним нашим колегам – дорогим дівчатам та жінкам, про яких він постійно піклується, щоб у них не були засмучені обличчя, які охоче приймають активну участь у всіх заходах, на яких в його чоловічих теплих  обіймах вони квітнуть прямо на очах усіх, що добре видно на численних фото з ними. До речі, ці сайти відмінно обслуговує професіонал  комп’ютерник – програмист та член команди Сергій Носалюк.

Поважні авторитетні адвокати та всі без винятку 25 членів  Ради, серед яких, заслужені юристи України І.Ю. Рибар, Ю.О. Бондаренко, А.М. Отовчиць, професор УжНУ Хома Олексик, представник від адвокатури в Раді НААУ Василь Кошеля, представник від адвокатури в ВКДКА Нінель Мася, Михайло Беран, член команди та голова КДКА  Закарпатської області Петро Немеш, а також переважна більшість адвокатів одностайно підтримують у своїй невтомній діяльності голову Ради Олексія Фазекоша по всім без винятку напрямкам та рішенням, що приймаються на її засіданнях, та приємно сходяться на думці, що такого успішного керівника менеджера, як Олексій Фазекош, який обділяючи себе, працює без заробітної плати, вони ще ніколи не мали. Сам Фазекош діє на основі накопичених ним на ниві політики  матеріальних, соціальних і культурних ресурсів та власного життєвого досвіду. Адже головним критерієм його ефективної роботи є  грошовий вимір, а супутними  його факторами, у тому числі системний піар, необмежені впливові зв’язки в юридичних колах, не в останню чергу власне здоров’я.

Одним словом, працює модель, яку можна умовно позначити як «матеріальна модель успіху», коли для професійного розвитку адвокатів, зокрема підвищення їх професійного рівня постійно за рахунок коштів Ради проводяться круглі столи, семінари, форуми (оплатне запрошення на них вчених, колег практиків та висвітлення їх в усіх ЗМІ), професійні свята із запрошенням уcіх колег адвокатів та деяких адвокатів з інших регіонів, для обміну практичним досвідом, надання грошової допомоги окремим адвокатам тощо, вишукуються  необхідні кошти, про що раніше їм і мріяти не доводилося, хоча визнають, що ці важливі чинники є надійною запорукою їх успішної професійної діяльності.

Реклама

За словами К. Мангейма, який досліджував феномен успіху в контексті економічних амбіцій особистості, виявляючи залежність між економічною системою суспільства і соціальною поведінкою особистості, він в якості механізму впливу економічної системи на особистість пропонує розглядати саме прагнення до успіху, вказуючи, що «її вплив здійснюється за допомогою психічного механізму честолюбства, прагнення до успіху».

Недарма колеги  подейкують, що після Олексія Фазекоша, прагнення якого змінити обличчя адвокатури  втілені в життя наразі  та очевидні для всіх, що можна охарактеризувати фактичним  знаковим прогресом в адвокатурі нашого краю, тому будь-яке втручання й вплив зі спробою змінити ситуацію у нашому краї, на тлі його ефективної продуктивної діяльності, буде повним розчаруванням для адвокатів й кроком назад, чого допустити не можна  ніяк в найближчій перспективі, що добре усвідомлюють майже усі без винятку адвокати.

Тому усі вони готові у будь-який час гуртом стати на захист своїх довготривалих значущих професійних надбань, здобутих рутинною працею сьогоднішнього керівництва адвокатури та боронити їх арсеналом усіх можливих заходів – від спроби знову розхитати ситуацію в нашому регіоні будь-ким.

То ж побажаємо Олексію Фазекошу у тісному тандемі з очільником  Закарпатської КДКА Петром Немешем, разом з нами, й надалі консенсусу та повного порозуміння, миру та цілісності  в адвокатурі нашого краю задля довготривалої плідної й успішної роботи, з метою забезпечення належного здійснення адвокатської діяльності!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно