Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Мариновані гриби, солоні огірки та джеми: скільки можна зберігати відкриту консервацію, аби не отруїтися

Мариновані гриби, солоні огірки та джеми: скільки можна зберігати відкриту консервацію, аби не отруїтися

Мариновані гриби, солоні огірки та джеми: скільки можна зберігати відкриту консервацію, аби не отруїтися

Часто трапляються випадки, коли з полиць комори беруть консервацію, відкривають її, але всю банку огірків чи помідорів не з’їдають і ставлять у холодильник, щоб з’їсти пізніше.

Але далеко не всі знають, скільки можна зберігати відкриту консервацію, аби потім не отруїтись. Насправді все залежить від виду домашньої консервації.

ВІДЕО ДНЯ

Найдовше у холодильнику можна зберігати відкриті фруктові джеми. Їх можна тримати відкритими впродовж трьох-чотирьох тижнів. За цей час джем не зіпсується і його можна вживати.

Впродовж одного або максимум двох тижнів можна зберігати відкриті соління, маринади, все, що знаходиться у розсолі. Наприклад, мариновані помідори, солоні огірки тощо.

Реклама
Читайте також:
Консервовану квасолю не всім радять купувати: кому не варто її їсти

Відкриту томатну пасту можна зберігати в холодильнику приблизно п’ять днів, а консервовані фрукти — чотири. Найменше можна зберігати рибні та м’ясні консерви — всього два дні. Далі їх краще утилізувати.

Реклама

Але, звісно, варто добре подивитися на стан відкритої консервації перед її вживанням, особливо на вигляд і запах. Якщо щось викликає у вас сумніви, то краще таку консервацію не вживати, а викинути у смітник, аби не отруїтися.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно