Який оцет не підходить для консервації: господиням радять не використовувати його

Оцет називають головним складником під час консервації овочів. Але не всі його види підходять для маринування.
У серпні триває активний період консервації. Нещодавно було чимало інформації про неправильну сіль, через яку закрутки швидко псуються. Насправді з оцтом схожа ситуація і не всі його види підходять.
ВІДЕО ДНЯОцет використовують для того, щоб овочі зберігались якомога довше. Він унеможливлює появу шкідливих бактерій у маринуванні, тобто овочі можуть зберігатись кілька місяців.
Здебільшого у рецептах пишуть про оцет 9%. Його вважають оптимальним для закруток. А ось від використання продукту з кислотністю 4-5% краще відмовитись. Вірніше, він цілком придатний, але тоді маринування слід спожити якомога скоріше. Тобто, термін зберігання продукту суттєво зменшується — до кількох днів.
РекламаВиробники вказують відсоток кислотності на етикетках, варто на це звертати увагу.
Який оцет найпопулярніший
До слова, оцет є кількох видів і кожен з них має свої смакові особливості. Найпопулярніший, звісно, дистильований. В народі його здебільшого називають столовим. Його вважають найдешевшим, адже виробляється з дистильованого спирту.
Також популярним є яблучний оцет. Він має інший смак, не такий насичений, і трішки «мутніший», тобто немає ідеальної прозорості.
А ось білий винний оцет плутають із дистильованим, хоча це інший вид зі своїми унікальними смаковими властивостями. Він має менше кислотності та здебільшого використовується для салатів. Так би мовити, для підкреслення смаку.
Менш популярні — червоний винний оцет, бальзамічний та рисовий.
Що означають відсотки на оцті
Простою мовою — це показник «міцності». Для консервування використовують саме 9%. Загалом чим більше число, тим він кисліший на смак та інтенсивніший за ароматом.
Раніше видання публікувало рецепт, як законсервувати огірки з кетчупом на зиму.