Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мариновані огірки — рецепт на 1 літрову банку без стерилізації

Наближається сезон маринування огірків. Пропонуємо підготуватись до нього та запам’ятати рецепт на 1 літрову банку без стерилізації.

Мариновані огірки за цим рецептом виходять смачними, плюс не потрібно багато часу на їх приготування.

Інгредієнти:

  • огірки – орієнтовно 600 грамів (краще наперед заміряти, скільки приблизно штук поміститься),
  • перець чорний горошком – 4-5 шт.
  • перець запашний - 3 шт.,
  • 2 листочки смородини,
  • 1 листочок хрону,
  • 2 зубчики часнику,
  • кріп (бажано верхнє суцвіття),
  • для маринаду – 1 літр води, 2 столові ложки солі, 3 столові ложки цукру, 80 мл оцту.
Читайте також:
Новий салат з кабачків на зиму: як приготувати смачну закуску

Рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку без стерилізації

  1. Помийте огірки, бажано замочити їх на 2 години.
  2. За цей час простерилізуйте банку та кришку.
  3. На дно покладіть горошки перцю, часник, листя смородини, суцвіття кропу.
  4. Щільно викладіть огірки. Зверху листочок хрону.
  5. Готуємо маринад: закип’ятіть воду, додайте сіль, оцет та цукор. Хай покипить так кілька хвилин до повного розчинення цукру і солі.
  6. Залийте цим маринадом огірки та закрутіть банку.
  7. Переверніть догори дном, окутайте та залиште до повного остигання.

Раніше видання розповідало, як приготувати справжнє малинове варення на зиму.