Квашена капуста з буряком на зиму: незвичний колір та ідеальний смак
Рецепт, як готується квашена капуста з буряком на зиму, доволі простий. Він традиційного методу квашення він відрізняється додатковим інгредієнтом, а також зовнішнім виглядом та смаком.
Можна з впевненістю сказати, що цей рецепт подарує вашому столу яскраві кольори. Адже буряк віддасть свій природний колір та «перефарбує» капусту в рожевий колір.
Але не так через колір полюбляють квашену капусту з буряком, а переважно через смак та корисні властивості.
Інгредієнти для приготування
Для початку зберемо все необхідне:
- капуста — 2-3 шт. (приблизно 2 кг),
- буряк — 1 великий або 2 середніх,
- часник — 4-5 зубчиків,
- морква — 2 шт.,
- сіль — 2 столові ложки,
- вода — 1 л,
- лавровий лист, чорний перець горошком — за смаком.
Квашена капуста з буряком — рецепт
- Спочатку тонко нашинкуйте капусту. Чим тонше ви це зробите, тим швидше вона кваситиметься і буде ніжнішою.
- Почищені моркву та буряк необхідно натерти на крупній тертці. Буряк додасть не лише смак, але й насичений колір, що виглядатиме на столі дуже апетитно.
- У підходящій ємності змішайте нашатковану капусту з морквою, буряком та подрібненим часником. Додайте спеції — лавровий лист та кілька горошин чорного перцю.
- У теплій воді розчиніть 2 столові ложки солі та залийте цим розсолом капусту. Тепер залиште суміш на кілька днів при кімнатній температурі.
Три важливі нюанси
Дуже бажано, щоб капуста квасилась під пресом. Наприклад, можна скласти її у велику каструлю, зверху поставити чисті дощечки, а на них банку з водою чи інший вантаж.
Якщо ви квасите у банках і у вас немає можливості покласти зверху прес, то потрібно її 1 раз на 2 дні трохи перемішувати. Це необхідно, щоб випускати зайвий газ, який утворюється під час ферментації.
Після того, як капуста набуде приємного кислого смаку (зазвичай це займає 5-7 днів), складіть її у скляні банки та зберігайте в прохолодному місці.
Раніше повідомлялось, що в Україні подорожчала капуста.