Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як приготувати куряче філе в духовці, щоб воно було соковитим та ароматним

Як приготувати куряче філе в духовці, щоб воно було соковитим та ароматним

Куряче філе в духовці — один з варіантів приготування дуже популярного серед українців продукту. Розповідаємо, як його зробити соковитим та який маринад найкраще для цього пасує.

Перед тим як запікати куряче філе, важливо приділити увагу його підготовці. Часто філе виходить сухуватим саме через неправильну підготовку або брак маринаду.

Серед безлічі порад кулінари на перше місце майже завжди ставлять маринад. Мовляв, маринування — ключ до успішного запікання філе. Радять використовувати простий маринад з оливкової олії, солі, перцю, лимонного соку та улюблених спецій. Лимон додасть кислинки, що допоможе розм’якшити м’ясо та зробити його ніжнішим.

Читайте також:
Скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим, а не «забитим»

Щодо часу маринування, то потрібно дати філе хоча б 30 хвилин просочитися сумішшю. Але бажано все ж виділити для цього процесу 2-4 години.

Коли м’ясо замаринувалося, можна приступати до основного етапу приготування. Для запікання також є порада. Розігріту до 200 градусів духовку виставте на режим «верх-низ» або «конвекція», якщо у вашій духовці є така функція. Вона допоможе рівномірно пропекти м’ясо. Не варто ставити куряче філе для запікання у ще не розігріту до кінця духовку. Низька температура буде сушити м’ясо, а не пекти.

Загалом філе потрібно запікати близько 20-25 хвилин. Важливо не пересушити його, тому що куряче м’ясо досить ніжне і може втратити соковитість, якщо його перетримати. Ви можете перевірити готовність, розрізавши одне філе: якщо всередині немає рожевого кольору, значить, страва готова.

Раніше ми повідомляли, як правильно варити рис.