Як вибрати якісну червону ікру: кілька перевірених способів
За декілька днів українці відзначатимуть Новий рік. Завбачливі господині вже готуються до свята і купують заздалегідь деякі продукти для новорічного столу.
Одним із невід’ємних атребутів Нового року у частини українців є червона ікра. Наприклад, ікра форелі, ікра горбуші чи ікра кети. Ціни на неї, звісно, кусаються. Але потішити себе та гостей у новорічну ніч дехто таки хоче. Але як вибрати якісну червону ікру? Для того, аби вибрати натуральний продукт, варто дотримуватись кількох простих рекомендацій.
Насамперед купувати будь-яку ікру краще у великих торгових мережах або в спеціальних магазинах, адже там ймовірність придбати підробку є значно меншою. До того ж, у супермаркетах кращі умови зберігання продукту.
Також варто надавати перевагу ікрі у скляній ємності. Справа в тому, що в ній не відбуватимуться процеси окислення. До того ж, так ви зможете оцінити зовнішній вигляд червоної ікри. Якщо взяти баночку в руки і потрясти нею, то можна визначити, чи якісний продукт. Якщо всередині баночки булькає, то купувати таку ікру не варто, бо якісна ікра має заповнювати ємність без пустот.
Слід звернути увагу і на кришку. Важливо, щоб вона не була роздутою і не прогиналась під натиском пальців. Кришка має бути проштампована зсередини, якщо ж цифри втиснуті всередину — то, швидше за все, перед вами не натуральна ікра, а підробка.
Дата виробництва теж дуже важлива. Переважно видобувають червону ікру влітку, а саме у липні та серпні. Якщо на кришці зазначено будь-який інший місяць, то є велика ймовірність, що солили вже морожену ікру.
Не менш важливий і склад продукту. На упаковці має бути зазначений вид або види риби, з якої її виготовили, а також наявність консервантів. Додамо, що натуральна ікра недешева. Тому якщо за баночку ікри просять, наприклад, 200 гривень, то про натуральний продукт тут не йдеться.
Коли ви купили ікру і відкрили баночку, то зверніть увагу на зовнішній вигляд і аромат. Натуральна ікра має бути розсипчастою, однорідного кольору і мати легкий рибний аромат. Також справжня червона ікра має ядро. Натомість штучна ядра не має, її виготовляють або із желатину, або із водоростей. На смак вона доволі солона і має сильний рибний аромат.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як вибрати солодкі мандарини. Є 4 головні ознаки.