Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як вибрати якісну червону ікру: кілька перевірених способів

За декілька днів українці відзначатимуть Новий рік. Завбачливі господині вже готуються до свята і купують заздалегідь деякі продукти для новорічного столу.

Одним із невід’ємних атребутів Нового року у частини українців є червона ікра. Наприклад, ікра форелі, ікра горбуші чи ікра кети. Ціни на неї, звісно, кусаються. Але потішити себе та гостей у новорічну ніч дехто таки хоче. Але як вибрати якісну червону ікру? Для того, аби вибрати натуральний продукт, варто дотримуватись кількох простих рекомендацій.

Насамперед купувати будь-яку ікру краще у великих торгових мережах або в спеціальних магазинах, адже там ймовірність придбати підробку є значно меншою. До того ж, у супермаркетах кращі умови зберігання продукту.

Також варто надавати перевагу ікрі у скляній ємності. Справа в тому, що в ній не відбуватимуться процеси окислення. До того ж, так ви зможете оцінити зовнішній вигляд червоної ікри. Якщо взяти баночку в руки і потрясти нею, то можна визначити, чи якісний продукт. Якщо всередині баночки булькає, то купувати таку ікру не варто, бо якісна ікра має заповнювати ємність без пустот.

Читайте також:
Закуски на Новий рік: прості, але незвичні рецепти

Слід звернути увагу і на кришку. Важливо, щоб вона не була роздутою і не прогиналась під натиском пальців. Кришка має бути проштампована зсередини, якщо ж цифри втиснуті всередину — то, швидше за все, перед вами не натуральна ікра, а підробка.

Дата виробництва теж дуже важлива. Переважно видобувають червону ікру влітку, а саме у липні та серпні. Якщо на кришці зазначено будь-який інший місяць, то є велика ймовірність, що солили вже морожену ікру.

Не менш важливий і склад продукту. На упаковці має бути зазначений вид або види риби, з якої її виготовили, а також наявність консервантів. Додамо, що натуральна ікра недешева. Тому якщо за баночку ікри просять, наприклад, 200 гривень, то про натуральний продукт тут не йдеться.

Коли ви купили ікру і відкрили баночку, то зверніть увагу на зовнішній вигляд і аромат. Натуральна ікра має бути розсипчастою, однорідного кольору і мати легкий рибний аромат. Також справжня червона ікра має ядро. Натомість штучна ядра не має, її виготовляють або із желатину, або із водоростей. На смак вона доволі солона і має сильний рибний аромат.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як вибрати солодкі мандарини. Є 4 головні ознаки.