Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ТОП-5 пісних страв: прості рецепти для кожного дня

Відповіді на питання, що приготувати під час посту та які гарячі пісні страви можна зробити на швидку руку.

З початком Великого посту, для багатьох господинь виникає нелегка задача — сформувати пісне меню. Не так просто кожного дня готувати щось пісне та смачне.

Насправді, якщо мати список рецептів під рукою, то все стає просто і зрозуміло. Так, ми підготували 5 кращих пісних страв, які не важкі у приготуванні та не займають багато часу.

Читайте також:
Як робити котлети з курячого фаршу: ідеальний рецепт

Плов з грибами у мультиварці

Для приготування цієї страви вам потрібно взяти 1 велику моркву, провести її через терку, 1 цибулю дрібно нарізати, шампіньйони наріжте на шматочки. Увімкніть мультиварку, додайте туди олії та спочатку поставте смажити цибулю. Коли цибуля обсмажиться до золотистості, додайте натерту моркву та гриби. Тушіть овочі протягом 10-15 хв.

Коли вони вже будуть готові, додайте 2 ст. л. томатної пасти та добре перемішайте та додайте приправи за смаком. Потім можете додати промитий рис (1 стакан). Переключіть мультиварку в режим варіння рису і вже за 30-40 хвилин ваша страва буде готова.

Плов з грибами у мультиварці

Рецепт гречаних котлет

Вам знадобиться:

  • 1 склянка гречки,
  • 2 ст. л. борошна,
  • 1 морква,
  • 1 цибуля,
  • перець та сіль за смаком.

Для початку відваріть гречку, а цибулю з морквою подрібніть та обсмажте. Потім з’єднайте гречку з овочами, добре перемішайте та сформуйте котлети. Їх краще запікати у духовці чи смажити без олії.

Рецепт гречаних котлет

Пісні бананові оладки

Вам знадобляться 2 середні банани, 0,5 склянки вівсянки, 2 склянки води, 1,5 склянки борошна, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. розпушувача, олія, кориця за бажанням.

Вівсяні пластівці потрібно подрібнити за допомогою кавомолки. Банани розітріть у пюре та перемішайте з водою. Сухі інгредієнти перемішайте та додайте до бананів. У цю суміш додайте ложку олії. Добре розігрійте сковорідку та смажте оладки з двох сторін 2-3 хв.

Пісні бананові оладки

Пісний овочевий суп

Вам знадобиться:

  • 2 картоплі,
  • 1 буряк,
  • 1 цибуля,
  • 1 морква,
  • 200 г капусти,
  • 2 ст. л. томатної пасти,
  • 2 зубчика часника,
  • лавровий лист та сіль, перець за смаком.

Буряк спочатку відваріть та натріть на середній терці. Цибулю та моркву обсмажте до золотистості у великій каструлі. Потім додайте туди ж порізану картоплю, буряк, капусту і залийте водою. Посоліть, поперчіть та накрийте кришкою. Варити треба 20-30 хв.

Пісний овочевий суп

Мариновані в томатному соусі рулетки з баклажанів

Для приготування вам потрібно взяти 2 баклажани, 1 моркву, 1 солодкий перець, 1 цибулю, 800 г свіжий чи консервованих помідорів, 2 зубчика часнику, 1 пучок петрушки, 0,5 шт. гострого перцю, олія, сіль та перець за смаком.

Готування начинки: баклажани поріжте вздовж тонкими смужками та замочіть їх у холодній підсоленій воді на 30 хв. Солодкий перець почистіть та наріжте на тонкі соломинки. Моркву натріть на крупній терці, а часник подрібніть ножем. Цибулю треба порізати четвертинками чи півкільцями. Розігрійте сковорідку та швидко обсмажте часник, після чого додайте цибулю та посмажте її. Далі додайте натерту моркву і смажте ще 2 хв. Потім — солодкий перець і смажте все ще 7-8 хв. Все посоліть та поперчіть, додайте зелень, ще 2 хвилини потушіть і вимикайте.

Воду з баклажанів злийте та розкладіть їх на пергамент. Змастіть їх олією та ставте запікатися в духовці на 15 хв при 200 градусах.

Готові баклажани загорніть в овочеву начинку. Покрийте дно будь-якої форми приготованим томатним соусом (маринадом) та щільно укладіть рулетики швом вниз в маринад. Кожен шар баклажанів з начинкою заливайте томатним маринадом. Накрийте заготовку кришкою або харчовою плівкою і поставте закуску з баклажанів в холодильник на добу.

Мариновані в томатному соусі рулетки з баклажанів

Нагадуємо, що можна їсти у перший тиждень посту — пісне меню та календар харчування на тиждень.