Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через забруднення річки загинули тисячі закарпатських риб

До Головного управління Закарпатдержрибоохорони надійшла інформація від рибалок, що на стариці р.Тиса ("Німецьке") в котру впадає р.Боронявка у м.Хуст, виявлено загиблу рибу. Здійснюючи перевірку...

До Головного управління Закарпатдержрибоохорони надійшла інформація від рибалок, що на стариці р.Тиса ("Німецьке") в котру впадає р.Боронявка у м.Хуст, виявлено загиблу рибу.

Здійснюючи перевірку інформації, Головним управлінням Закарпатдержрибоохорони були задіяні лабораторія Державної екологічної інспекції в Закарпатській області та спеціалісти управління ветеринарної медицини у Хустському районі.

В результаті обстеження водного об'єкту, інспекторським складом виявлено загиблу рибу на загальній площі близько 4 га. Серед загиблої риби виявлено екземпляри: щуки, карася, верхоплавки, кранопірки, гірчака, "канадського сома", плитки. Згідно проведених розрахунків за "методикою збитків" на водоймі загинуло 17 тис. екземплярів водних біоресурсів.

За попередньою інформацією причиною загибелі є витік неочищених стоків з каналізаційної системи Хустського водоканалу (виявлено прорив та перелив з колодязя) у поєднанні з погодними умовами. Навіть без проведення лабораторних досліджень факт впливу стоків на стан водойми видно від місця попадання в р.Боронявку і до їх витоку в р.Тису, що йдуть широкою темною полосою.

Зібрані матеріали та проведені розрахунки по збитках завданих навколишньому природному середовищу передані в Державну екологічну інспекцію в Закарпатській області для вжиття відповідних заходів реагування.

Закарпатдержрибохорона