Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Закарпатській бібліотеці презентували книгу Наталі Братасюк "Скляна куля"

У Закарпатській бібліотеці презентували книгу Наталі Братасюк "Скляна куля"

У Закарпатській бібліотеці презентували книгу Наталі Братасюк "Скляна куля"
ВІДЕО ДНЯ

13 жовтня в Закарпатській обласній науковій бібліотеці жінка, дружина, мати, бабуся, педагог і психолог Наталія Братасюк вперше дебютувала як письменниця зі своєю збіркою нарисів та есе «Скляна куля». «Нарешті! Після 4-х синів у нас з’явилася дівчинка», – такими словами привітав свою дружину Сергій Братасюк з виходом книги.

Заповнена читальна зала обласної книгозбірні, усмішки на обличчях знайомих, друзів і гостей, звуки скрипки та мелодії світових творів у виконанні Лесі Дубенко – у такій атмосфері розпочалась презентація першої літературної ластівки – збірки «Скляна куля» відомого ужгородського психолога Наталії Братасюк. Пані Наталія розповіла про те, як виникла ідея видання книги, які почуття переповнювали авторку в очікуванні виходу книги, – повідомляє Євгенія Напуда, головний бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка.

Реклама

Багато тепліх слів присутні почули від видавця Олександри Гаркуші, котра вперше співпрацювала з письменницею. Пані Олександра зауважила, що «Скляна куля» – це не тільки дебют письменниці, а й старт молодого художника-графіка Андрія Кльовіна, чиї роботи стали ілюстраціями до книжки.

Колишня учениця Наталії Михайлівни Марічка Черничко також привітала дебютантку, зачитавши її твори, а колега Наталія Касинець зауважила, що презентована книга – це початок літературної кар’єри авторки.

Реклама

Незабутній антураж вечору створив музичний супровід. Наталія привітали студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв Тетяна Лакатош, Владислава Цірик, художній керівник – Маріанна Сухолова. А також студенти музичного училища ім. Д.Задора –вокалісти Тетяна Грига, Олександр Ференцик, акомпонувала на фортепіано Катерина Тобіаш.

Читаючи етюди та есе Наталії, мимоволі проводиш аналогію зі своїм життям, порівнюєш образи зі своїми знайомими та близькими. Ти абсолютно поглинаєшся у рядки, у світ, емоції та ситуації, які вона описує. А найцікавіше те, як ловиш себе на думці, що впізнаєш у творах реальних знайомих людей чи власні моменти з життя.

Не менш важливим є і те, що авторка навіть виданням своєї першої збірки переслідує ще одну суспільно-благородну мету. Всі виручені кошти від продажу книг перераховуватимуться на благодійний психологічно-реабілітаційний проект "Творча криївка". Книги письменниці можна отримати в читальній залі Закарпатської обласної бібліотеки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно