Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як зігрітися у холодну погоду?

Як зігрітися у холодну погоду?
Зима вже не за горами. Тікаючи від холодної осінньої погоди, ми ховаємося в оазисі тепла - улюбленому будинку. Але, прийшовши додому, потрібно знати як правильно зігрітися. Виявляється і тут є кілька...

Зима вже не за горами. Тікаючи від холодної осінньої погоди, ми ховаємося в оазисі тепла - улюбленому будинку. Але, прийшовши додому, потрібно знати як правильно зігрітися. Виявляється і тут є кілька нюансів. Інтернет-видання "Панорама Мукачева" пропонує своїм читачам декілька порад як правильно зігрітись взимку.

ВІДЕО ДНЯ

Як правильно зігрітися

Ви прийшли з вулиці і вам все ще холодно. Найшвидший і банальний спосіб зігрітися - теплий, не гарячий чай з лимоном. Краще - зелений чай з медом і лимоном. Якщо в будинку є молоко - підігрійте його і додайте столову ложку меду. Дуже добре випити, знову таки теплого, але не гарячого чаю з імбиром. Якщо відчуваєте, що можете захворіти - вам терміново потрібна доза вітамінів і гарячий душ, під час душу корисно зробити самомасаж - це додатково розжене кров і розслабить вас. Гаряча ванна тут не дуже допоможе - через деякий час з'явиться відчуття, що тіло знаходиться в холодній воді. Якщо з душем проблеми - прийміть хоча б ванну для ніг. І, нарешті, якщо ви вже не збираєтеся нікуди виходити з дому - зваріть глінтвейн. Зловживати, звичайно, не варто. Але загорнутися в теплий коц з чашкою глінтвейну в руках і споглядати вже не небезпечний простір за вікном - не тільки корисно, але й романтично.

Реклама

Кілька порад як зігрітися в холодну погодуПридбайте термос. У холодну погоду просто необхідний часом ковток гарячої кави або чаю. Він зігріє душу і підніме настрій. Так що сміливо вирушайте в магазин за термосом. До того ж на сьогоднішній день різноманітність термосів просто дивує, на будь-який колір та будь-якої форми.Наблизьте до себе літо. Оточіть себе квітами, рослинами. На роботі і вдома розмістіть на підвіконнях квітучі рослини яскравих кольорів. Для того, щоб квіти радувати протягом всіх холодів, зверніться в квітковий магазин. Досвідчені продавці порадять вам які рослини довше зберігають квіточки, яку температуру вони витримують, який догляд їм необхідний.Змініть палітру одягу. Одягається в одяг теплих тонів. Теплі кольори спектру випромінюють енергію, активність, життєву силу. Важливо: хвилі теплих кольорів певної частоти стимулюють роботу серця, спонукають до руху, активізують вироблення гормону тироксину, який забезпечує організм теплом, змушує кров текти швидше. Віддайте перевагу червоним і оранжевим тонам.Сперечайтеся. Запеклі суперечки підігрівають організм. Під час суперечки у співрозмовників піднімається тиск, підвищується температура тіла, обмінні процеси йдуть швидше. Головне щоб спір був не даремно.Харчуйтеся правильно. Корисно їсти їжу, яка має зігріваючий ефект. Тут мова йде про продукти, які мають свої інь і янь. Продукти з інь-біоенергетикою заспокоюють і охолоджують організм. Значить нам просто необхідно акцентувати свою увагу на продуктах янь. Що ж до них відноситься? Ось що: морква, цибуля, часник, хрін, баклажани, буряк, петрушка, перцю, гірчиця, свинина, курятина, баранина, фініки, горіхи, солодкі яблука, родзинки, інжир, мед, шоколад, яйця, козяче молоко.Підвищіть холодостійкість. Організм людини виробляє достатню кількість тепла, але ми продовжуємо мерзнути. Найпростіша процедура для підвищення холодостійкості - це обливання рук холодною водою. Повторюйте цю процедуру кілька разів на день. Дана процедура підвищить ваш тонус, активізує метаболізм.Як не можна зігріватися

Всупереч поширеній думці, грітися алкоголем не можна. Особливо якщо ви на вулиці в морозну погоду. Так, перші 50 грам чого-небудь міцного нормалізують кровообіг, розширюючи судини і принесуть відчуття тепла. А от якщо прийняти більше - посилюється кровотік у шкірі і сильно збільшується тепловіддача організму. Таким чином, в результаті прийому алкоголю є шанс швидше замерзнути, ніж зігрітися.

Реклама

Якщо ви тільки відчули, що застудилися - не варто відразу приймати препарати, що знімають симптоми, типу "Колдрексу" або "Терафлю". По-перше, вони вас насправді не вилікують, а просто приховають хворобу. А по-друге у всіх подібних порошках міститься велика кількість парацетамолу. А він руйнує печінку. Причому, для вельми неприємного отруєння парацетамолом досить близько чотирьох таблеток. Словом, якщо зібралися пити симптоматичний препарат, то робіть це тільки в крайньому випадку. Краще спробуйте прості та нешкідливі способи зігрітися, що описані вище.

Надія Сідун

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно