Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Безсоння тривожить людей

Безсоння тривожить людей
Найгірший вихід із цього стану - братися за снодійне. Непогані правила боротьби з безсонням пропонує Дейл Карнегі: 1. Якщо ви не можете спати, ...устаньте й працюйте або читайте доти, поки не...

Найгірший вихід із цього стану - братися за снодійне. Непогані правила боротьби з безсонням пропонує Дейл Карнегі:

ВІДЕО ДНЯ

1. Якщо ви не можете спати, ...устаньте й працюйте або читайте доти, поки не відчуєте сонливість". Дійсно, лягати спати без усякого бажання не має сенсу. Якщо "прийшов час", це ще не виходить, що організм має потребу в сні. Коли така потреба з'явиться, людина засне навіть під марш, що виконує під вікном духовим оркестром. Є не мало короткосплячих людей, які не лягають раніше годин-дві ночей, а о 6-7 ранку вже бувають на ногах. Так що не треба мучити себе, перевертаючи з боку на бік, краще встати й зайнятися справою.

2. Помніть, що ніхто ще не вмер від недостатку сну. Занепокоєння через безсоння звичайно приносить більше шкоди, ніж саме безсоння". Часто люди бояться мало спати. У їхній голові відклався стереотип: "для сну треба 8 годин". Не в силах заснути, вони нервують, але тим тільки збільшують безсоння. Якщо не хочеться вставати, можна залишитися в постелі, треба тільки зміритися із втратою сну, сказати собі: "Нічого страшного. Я просто полежу, відпочину, поміркую про що-небудь".

Реклама

3. Розслаблюйте своє тіло. Дуже добре перед сном розслабитися на підлозі, але не дуже довго. Потім переляжте в постіль й "відпустіть думки".

4. Застосовуйте фізичні вправи. Доведіть себе до такої утоми, щоб ви були не в змозі бути бадьорим". Фізичні вправи гарні в будь-яку годину дня, тільки в останні 2-3 години до сну небажані інтенсивні тренування. Дуже корисні прогулянки на свіжому повітрі. Можна взяти собі за правило після вечері одягатися й виходити, проходячи бадьорим кроком 5-6-7 кілометрів. Не менш цінні загартовуючі процедури, які нормалізують роботу нервової системи.

Реклама

І ще кілька порад, тим, хто страждає на безсоння. Не спіть вдень! Навіть якщо виникне сильна сонливість, краще сходити погуляти, тоді ввечері з'явиться більша потреба у сні. Можна зняти втома, але не спати по 2-3 години! У вечірні години уникайте кави й інших стимуляторів. Не їжте рясно перед сном. Перша думка при пробудженні повинна бути наповнена радістю очікування наступаючого дня. Наприклад, можна вимовляти про себе фразу: "Життя прекрасне й дивне!".

Прокинувшись, у постелі довго не лежати. Вставати з постелі швидко, це дає довголіття. Перш ніж встати з постелі проробіть вправу для пробудження.

Вихідне положення: лежачи на спині, ноги разом, руки уздовж тулуба, пальці стислі в кулаки. Вправа складається із трьох частин:

Реклама

1. потягнутися одночасно кулаками і п'ятою однієї сторони тіла, наприклад, лівої;

2. потягнутися кулаком і п'ятою іншої сторони (правої);

3. потягнутися обома руками й ногами разом. Вправу виконати три-п'ять разів.

Ця вправа попереджає радикуліт, попереково-кресцові захворювання. Якщо не хочеться вставати, то зробити масаж вух, постукати долонями по чолу, щокам, грудям, стегнам, - і сну наче й не було.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно