Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нова фігура за місяць. Рецепт схуднення

Нова фігура за місяць. Рецепт схуднення
Курс розбитий на чотири тижні, протягом яких ви вчитеся правильно снідати, обідати, вечеряти і перекушувати. Через місяць ви непомітно для самих себе зміните звичну калорійну їжу на легшу, але не...

Курс розбитий на чотири тижні, протягом яких ви вчитеся правильно снідати, обідати, вечеряти і перекушувати. Через місяць ви непомітно для самих себе зміните звичну калорійну їжу на легшу, але не менш смачну, і вам буде вже складно пригадати свої колишні пристрасті.

ВІДЕО ДНЯ

Відстежуйте виконання плану за цим календарем і ставте галочку увечері кожного дня. Зовсім не обов'язково строго слідувати всім порадам: пробуйте - і вибирайте ті, які вам більше до душі.

1. Їжте більше

Реклама

Приказку про «сніданок з'їси сам » придумали неспроста. Учені з дитячої лікарні Бостона довели, що ті, хто щільно снідає щодня, в два рази менше ризикують погладшати, ніж ті, хто з ранку не їсть зовсім. Ситний сніданок - гарантія того, що до самого обіду ви будете ситі. Прагніть укластися в 350 ккал: сумістіть білки (яйце, дві скибочки нежирного сиру або стаканчик йогурту) і повільні вуглеводи (кашу з цільних зерен або фрукти).

2. Починайте з овочів

Реклама

Проста істина: чим більше ви їсте овочів, тим швидше і легше худнете. У ідеалі в день потрібно з'їдати п'ять порцій різних овочів (одна порція - це середня картоплина, невеликий кабачок або крупний помідор). Але спершу додайте їх в своє уранішнє меню. Наприклад, киньте в омлет помідори і брокколі або замість тостів і бутербродів з'їжте печену картоплю із зеленню.

3. Не захоплюйтеся яйцями

Їжте яйця не частіше двох разів на тиждень. Це важкий продукт, надлишок білка просто не засвоюватиметься і стане сміттям для організму. Якщо хочете схуднути, їжте яйця некруто або круто, можете - з овочами, але, остаточно, без майонезу.

Реклама

4. З'їжте вечерю на сніданок

Якщо вам набридли всі продукти, які звичайно їдять на сніданок, то ніхто вас не неволить: почніть день з супу або котлет. Звичайно, не варто захоплюватися макаронами і рагу, а ось супи, запіканки і сирники підуть на ура.

5. Жодного дня без каші

Якщо овочі - це кращий спосіб заповнити шлунок, то клітковина, що міститься в злаках, - це кращий помічник травленню. Рекомендується з'їдати від трьох до п'яти порцій злакових в день. «Будь-які каші хороші, головне - прагніть їсти їх без цукру і сухофруктів. Суміш клітковини і цукру провокує в кишечнику процес бродіння, що приводить до зайвого газоутворення і поганого переварення їжі », - пояснює Михайло Горіхів. На упаковках з кашами, крекерами і хлібцями шукайте напису «з цільного зерна » або «з муки грубого помелу ». Крім того, в дієтичних відділах супермаркетів продається зернова клітковина в чистому вигляді - її можна додавати в сир, кисле молоко або використовувати як панірування.

6. Менше цукру

Обмежтеся 10 грамами цукру-рафінаду за сніданком - це 2 чайні ложки в чай або каву. Інші прості вуглеводи, наприклад молочний цукор лактоза або мальтоза, що міститься в пророслих зернах, не в рахунок. А ось якщо на упаковці продукту в числі перших трьох інгредієнтів значаться сахароза, глюкоза, фруктоза або сиропи, відмовіться від нього.

7. Захопіть обід на роботу

Реклама

Дієтологи Техаського університету в Остіні обчислили, що в ті дні, коли ви обідаєте в їдальні, ви споживаєте на 240 ккал більше, ніж звично. Річ у тому, що ресторани і кафе не зобов'язані указувати калорійність блюд, що подаються. Зате на своїй кухні ви можете відстежити, скільки жиру і калорії буде у вашому завтрашньому обіді. Висновок: заощадивши гроші, ви ще і виграєте в здоров'ї.

8. З'їжте суп

Що б такого з'їсти, щоб схуднути? Суп: овочевий, грибний, на м'ясному або курячому бульоне - супи містять набагато менше калорій на літр в порівнянні з твердою їжею тваринного походження. А насичують не гірше.

9. Додайте лист салату в бутерброд

Один лист салату між скибочками сиру, шинки або нежирного м'яса - і ви непомітно додасте в обід клітковину, яка прискорює насичення, оскільки дуже поволі перетравлюється. Ідеальним бутерброд стане, якщо як соус ви використовуєте не майонез, а гірчицю або сік лимона.

10. Тільки свіжі овочі

Закріпити перехід на овочеву дієту найлегше за обідом. Віддавайте перевагу cвіжим овочам, а не вареним, тушкованим або консервованим: всі шкідливі цукру і жири потрапляють в їжу саме в процесі приготування. Прагніть купувати сезонні овочі і фрукти. У картоплі, що залежалася з минулого літа, накопичуються токсини. Те ж саме відбувається і з фруктами з кісточками: у компотах і вареннях з вишні, черешні і сливи за рік з'являється отруйний ціанид. Всі інші овочі і фрукти за зиму псуються, підморожуються і втрачають вітамін С.

Реклама

11. Більше бобів

Боби - прекрасні джерела клітковини. Так, наприклад, 100 грамів гороху дадуть вам 15 грамів клітковини - половину денної норми. Соя, квасоля і боби абсолютно унікальні: у їх склад входять одночасно і крохмаль, і білки, дуже близькі по складу до тварин. Також в них міститься величезна кількість вітамінів групи В, необхідних для зміцнення нервової системи, здоров'я шкіри, волосся і нігтів, а горох, наприклад, - чемпіон за змістом вітаміну Е. Единий недолік бобів - в них багато пуринів, які викликають здуття живота.

12. М'ясо в кінці дня

Увечері вуглеводи засвоюються погано, тому краще зробити акцент на м'ясні блюда. І не зловживайте клітковиною - вона довго перетравлюється, і ви ляжете спати з переповненим шлунком.

13. Починайте вечерю з салату

Овочі ніколи не бувають зайвими. До того ж після салату ви з'їсте значно менше важкої їжі, ніж звично. Мало того, цей легкий аперитив до вечері може непомітно замінити основне блюдо. Повірте: повна тарілка (близько 400 грамів) салату, посипаного пармезаном і заправленого двома ложками суміші оливкового масла і винного оцту, зроблять ситим і щасливим будь-якого.

14. Рибний день

Реклама

Риба - краще джерело білка, ніж м'ясо: у ній немає шкідливих насичених жирів, зате в надлишку містяться жирні кислоти Омега-3, корисні для нервової системи і кровообігу. Головне - вибирайте нежирну рибу: морський окунь, минтай, судак, хек, навага, тріска, тунець, річкові короп і форель містять всього 30-40% жиру, тоді як ськумбрія, оселедець і морська червона риба - близько 80%. Їжте по 100 грамів риби двічі в тиждень, а морепродукти - крабове м'ясо і морську капусту - 3-4 рази на тиждень, щоб підтримувати нормальний рівень йоду в організмі .

15. Макарони це не шкідливо

Якби від пасти нестримно товстіли, кожен італієць важив би не менше центнера. Просто макарони повинні бути виключно з муки грубого помолу. Інший момент - вибір соусу: замість сирних і вершкових соусів додайте до макаронів заправки на основі оливкового масла, оцту і маринадів. Але навіть такими соусами не стоїть зловживати, інакше можна заробити гастрит або засмітити кишечник. Ідеальний варіант - макарони з томатною пастою або баклажанами.

16. Порядок на тарілці

Є один нехитрий спосіб зменшення калорійності вашої вечері: просто зміните співвідношення продуктів у власній тарілці. Замість того, щоб викладати овочевий гарнір навколо великого шматка м'яса, покладіть спочатку овочі, а потім вже примостите на краєчок тарілки маленький шматочок печені.

17. Стейк з кров'ю

Невелика кількість червоного м'яса не пошкодить - це прекрасне джерело білка, головне - вибирати нежирні шматки. Ваша мета - з'їдати по 150 грамів м'яса двічі в тиждень. На гарнір хороші будь-які овочі, окрім картоплі (у ньому дуже багато крохмаль), морквини і капуста - їх грубі волокна разом з м'ясом погано засвоюватимуться.

Реклама

18. Їжте коли хочеться

Вчіться довіряти своєму організму - їжте, коли хочеться, навіть якщо вже пізній вечір. Головне - є небагато і вибирати поєднувані продукти. Пережовуйте їжу ретельно і поволі - так швидше прийде насичення і ви менше з'їсте.

19. Фрукти на десерт

У фруктах не менше вітамінів і клітковину, ніж в овочах, а якщо їх порізати, перемішати з йогуртом і приправити корицею, то смачніше за десерт не придумаєш. Тільки не захоплюйтеся солодкими і калорійними фруктами - бананами і виноградом.

20. Перебивайте апетит

Те, що завжди забороняла робити мама, тепер буде в самий раз. Щоб не забути, поставте будильник на 11:00 і на 15:00 і влаштуйте в цей час перекушування: підкріпіться жменею родзинок або бутербродом з легким плавленим сиром. Тільки пам'ятаєте: ніяких тістечок і булочок - прагніть укластися в 100 ккал.

21. Не відмовляйтеся від шоколаду

Реклама

Навіть не намагайтеся забути про його існування - все одно не вийде. Спробуйте заморозити плитку шоколаду - так ви не з'їсте її дуже швидко. Або сумістите приємне з корисним: розплавте гіркий шоколад і умочіть в нього часточки апельсина.

22. Огірок замість чіпсів

У 12 середніх огірках міститься стільки ж калорій, скільки в чашці чіпсів. Накупіть овочів, хлібців і галет - ви втомитеся жувати раніше, ніж видужаєте хоча б на 100 грамів!

23. Лускайте горіхи

Ті, хто перекушує горіхами, залишаються ситими на дві години довше, ніж любителі пиріжків і кексів. До того ж рослинні жири, що містяться в горіхах, дуже корисні. Тільки не забувайте про калорії: обмежуйтеся 15-20 штуками фундука, кешью або мигдаля - це відповідає 150-200 ккал.

24. Знайте міру в алкоголі

Найскромніший варіант - сухе червоне вино, келих його додасть вам близько 100 ккал. Калорійність же багатьох складних коктейлів зашкалює за 200 ккал. Крім того, варто вам випити пару келихів - і ви себе вже не контролюєте і з'їдаєте набагато більше, ніж збиралися. Тому тримаєте себе в руках!

Реклама

25. Візьміть трохи меншу тарілку

Дослідження показали, що об'єм їжі, що з'їдається нами, залежить не від нашого апетиту, а від кількості їжі на тарілці. Навіть якщо ми не дуже голодні, ми, швидше за все, з'їмо все, що нам поклали.

26. Не їжте перед екраном

Смакуючи печиво або поп-корном перед телевізором, ви не зупинитеся, поки все не з'їсте або поки не кінчиться фільм. Ніхто не здатний стежити за собою і сюжетом одночасно.

27-30. Повторіть дні, які найбільше Вам сподобались.

Поради збирала Надія Сідун

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно