Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Користь від шпинату

Користь  від шпинату
Шпинат завезли в Європу з Персії ще в ІХ столітті, як лікувальну рослину. Згодом виявилося, що у ньому багато білка, заліза, фолієвої кислоти, йоду, вітамінів А, В1, В2, В6, С, Е, РР, Р, D2, К. До...

Шпинат завезли в Європу з Персії ще в ІХ столітті, як лікувальну рослину. Згодом виявилося, що у ньому багато білка, заліза, фолієвої кислоти, йоду, вітамінів А, В1, В2, В6, С, Е, РР, Р, D2, К. До того ж вони майже не руйнуються під час теплової обробки. Шпинат корисний при авітамінозі, нервовому виснаженні, туберкульозі, цукровому діабеті, а також здатний регулювати артеріальний тиск, блокувати ріст пухлинних клітин, стимулювати імунну систему, виводити токсини і шлаки.

ВІДЕО ДНЯ

Але зловживати ним не варто, бо шпинат містить ще і щавлеву кислоту, яка абсолютно не шкідлива, якщо вживати його у свіжому вигляді. Щоб нейтралізувати її, під час приготування додають трохи молока.

Листя шпинату збирають і вживають молодим, бо згодом воно стає жорстким, кількість корисних речовин у ньому зменшується, а на початку цвітіння ще накопичуються шкідливі речовини. Тому сіють його кілька разів, щоб мати змогу зібрати не один урожай.

Джерело: Закарпатська газета «Панорама»

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно