Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті більше 50-ти науковців обговорять питання про розвиток Карпат

На Закарпатті більше 50-ти науковців обговорять питання про розвиток Карпат

На Закарпатті більше 50-ти науковців обговорять питання про розвиток Карпат
8-10 вересня 2010 року в місті Ужгороді відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи». За умов глобальних кліматичних змін, які...

8-10 вересня 2010 року в місті Ужгороді відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи».

ВІДЕО ДНЯ

За умов глобальних кліматичних змін, які загрожують людству та кожній країні окремо, гірські регіони і Карпатський регіон зокрема, відіграють без перебільшення життєдайну роль.

Всесвітнім фондом природи Карпати віднесені до 200 найважливіших природних регіонів світу.

Реклама

Тому проблемам збереження соціального, економічного та природного потенціалу областей, що розташовані по різні сторони кордонів на території Карпатських гір і гірських регіонів взагалі, нині приділяється особлива увага європейської спільноти.

Враховуючи це, 47 країн-членів Ради Європи за ініціативи національної делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи визнали за необхідне розробити спеціальні Резолюцію та Рекомендацію про забезпечення сталого розвитку Карпат та інших гірських регіонів Європи.

Реклама

Важливим підготовчим заходом до прийняття цих документів покликана стати міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи», яку за ініціативи делегації України в Конгресі Ради Європи організовують Закарпатська обласна рада та обласна держадміністрація за співучасті Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України. Її проведення підтримала також Рада Міжрегіональної асоціації «Карпатський Єврорегіон». Бюро Конгресу РЄ надало цьому заходу статус міжнародної конференції Ради Європи.

Мета конференції - обговорити з представниками країн-членів Ради Європи питання просторового планування та соціально-економічного розвитку високогірних територій і збереження екосистем гір, ролі органів місцевого самоврядування, громадських формувань у вирішенні цих проблем, розробити конкретні рекомендації, які будуть покладені в основу резолютивних документів Ради Європи. Конференція покликана схвалити проекти Резолюції і Рекомендації Конгресу Ради Європи щодо сталого розвитку гірських регіонів.

Кабінету Міністрів України розпорядженням від 12 серпня 2009 року №936-р затвердив склад оргкомітету з підготовки та проведення конференції на загальнодержавному рівні. Оргкомітет, співголовами якого є Віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря та голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський, здійснює активну організаційну роботу з підготовки конференції. До цієї справи долучилися Мінрегіонбуд, Мінприроди, ряд інших центральних відомств, Міжрегіональна асоціація «Карпатський Єврорегіон», наукові установи, зокрема Інститут регіональних досліджень, Інститут географії та Інститут екології Карпат НАН України, Ужгородський національний університет, Дебреценський університет (Угорщина) та ряд інших.

Реклама

Взяти участь у конференції зголосилося більше 50 науковців України та країн Карпатського регіону, ряд експертів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейської конференції СЕМАТ, які спеціалізуються на вивченні питань сталого розвитку та екологічних проблем гірських територій, члени національних делегацій Конгресу, керівники ряду центральних відомств, котрі відають питаннями захисту навколишнього середовища, водного та лісового господарств, сталого розвитку територій країн Карпатського регіону.

Робота конференції буде проходити протягом 2 днів у формі пленарних та секційних засідань.

Передбачається, що в роботі конференції візьмуть участь високі посадові особи України та ряду сусідніх держав, Конгресу Ради Європи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно