Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Тячівській РДА посадовці обговорили заходи з ліквідації наслідків повені

У Тячівській РДА посадовці обговорили заходи з ліквідації наслідків повені

У Тячівській РДА посадовці обговорили заходи з ліквідації наслідків повені

Сьогодні, 23 листопада, у Тячівській райдержадміністрації відбулось засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, з приводу визначення масштабів та ліквідації наслідків повені в Тячівському районі. Пройшло засідання під керівництвом заступника голови державної адміністрації, голови комісії Василя Каганця, за участі завідувача сектору з питань цивільного захисту населення Василя Бокотея та інших членів комісії, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, служб, установ та організацій району.

ВІДЕО ДНЯ

Як відзначив Василь Каганець, паводок 21-22 листопада завдав великих збитків у Тячівському районі і для ліквідації шкоди та повного відновлення інфраструктури району потрібні значні фінансові ресурси. Наразі вирішення даних питань є першочерговим для органів державної та місцевої влади, – йдеться у повідомлення прес-служби Тячівської райдержадміністрації.

Зокрема, що стосується дорожньої інфраструктури, то найбільшої шкоди зазнали дороги загального користування  місцевого значення в селах Усть-Чорна, Красна, Широкий Луг і Кричево, а також автошляхи комунальної власності у селах Тарасівка, Лопухово, Широкий Луг, Руська Мокра, в селищі Дубове та окремих інших населених пунктах району.

Реклама

Крім того, у зв’язку з пошкодженням ліній електропередач від електроенергії були відключені села Лопухово, Руська Мокра, Чумалево, Кричево, Широкий Луг, Новоселиця і Теребля. На даний час відновлено електропостачання за тимчасовими схемами в усіх вищевказаних населених пунктах, окрім урочища Верхній Росул в селі Теребля.

Також пошкоджена оптиковолоконна лінія електрозв’язку між селами Підплеша та Ганичі, відсутній зв’язок та Інтернет у селах Ганичі, Підплеша, Калини, Тарасівка та селищі Дубове. На даний час спеціалістами «Укртелекому» розробляється схема відновлення зв’язку в цих населених пунктах.

Реклама

Щодо пошкодження гідротехнічних споруд (дамб та берегоукріплення), то вони найбільше постраждали в селищі Дубове, селах Калини, Руська Мокра, Біловарці, Терново, Вонігово, Нересниця, Ганичі та Лопухово.

Загалом, в результаті підтоплення паводковими водами шкоди зазнали як мінімум 125 дворогосподарств мешканців району.

Однак присутні зауважили, що це не остаточна інформація, адже вода наразі повністю не спала і оцінити всі збитки, завдані в районі водною стихією, поки що неможливо. 

Реклама

Санепідемслужбі дано доручення провести протиепідемічні заходи та дезінфекцію води в зонах підтоплення. Працівниками закладів охорони здоров’я проводиться подворовий обхід з метою збору інформації щодо громадян прикутих до ліжка та таких, які потребують медичної допомоги. 

Працівники всіх інших служб, установ та організацій проводять роботу з уточнення інформації щодо завданої паводком шкоди. Також їм доручено здійснити необхідні  заходи з ліквідації збитків, завданих паводковими водами в межах повноважень та  наявних ресурсів.

Під час засідання також йшлося про те, що власники приватних будинків повинні звернутися до страхових компаній, з якими у них укладено договори щодо відшкодування шкоди, завданої негодою. Адже відповідно чинного законодавства, будинки мешканців краю повинні бути застраховані на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

У Тячівській РДА посадовці обговорили заходи з ліквідації наслідків повені – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно