Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Четверо підприємців готові продовжити торгівлю у дерев’яних будиночках у центрі Ужгорода

Четверо підприємців готові продовжити торгівлю у дерев’яних будиночках у центрі Ужгорода

Четверо підприємців готові продовжити торгівлю у дерев’яних будиночках у центрі Ужгорода
ВІДЕО ДНЯ

Більшість із майже п’яти десятків питань, з якими сьогодні прийшли ужгородці на прийом до міського голови Богдана Андріїва, стосувалися 4 основних груп проблем.

Найбільше було звернень про виділення матеріальної допомоги, у тому числі на лікування. Наприклад, суттєва сума потрібна на операцію дитині, яка займається в медико-соціальному реабілітаційному центрі "Дорога життя", – зазначає Ужгородська міська рада.   

Реклама

Приходили й ужгородці, які тривалий час, деякі з початку 90-х років, перебувають у черзі на отримання земельної ділянки.  Проте, як відомо, рішенням сесії міськради введено мораторій на виділення ділянок на час, поки проводиться інвентаризація земель. Цей процес триватиме близько року. Є сподівання, що протягом цього часу пройде й адміністративно-територіальна реформа і до Ужгорода приєднають додаткові землі, адже через брак вільних площ обласний центр уже не може розвиватися.

Деякі земельні питання загальмовані через те, що оскарження рішень міськради попереднього скликання розглядаються в судах. Одна з мешканок Ужгорода нарікала: побудувала будинок, але без плану зонування міста не могла приватизувати земельну ділянку, а відтак не може здати помешкання в експлуатацію, що, своєю чергою, не дозволяє підключити комунікації.

Реклама

Усе ще багато ужгородців приходять до міської ради, сподіваючись отримати житло. Чимало з них тривалий час перебувають у черзі на отримання квартири, звертаються багатодітні родини. Однак коштом міського бюджету вже більше двох десятків років в Ужгороді вже нічого не будується, тому в цьому в мерії допомогти можуть тільки порадами.

Чимало сьогодні було також звернень щодо проживання, приватизації, прописки в гуртожитках міста, хоч вони й належать конкретним відомчим власникам, а міська влада не має на них впливу. Зверталися навіть щодо  створення в колишньому гуртожитку, який уже переданий мешканцям, ОСББ.

Також були звернення про ремонт дахів, які протікають, як, наприклад, на вулиці Заньковецької,17, триповерхового будинку з плоским дахом у районі магазину "Дастор", з будинку №45 на вулиці Собранецькій, де торік частково зробили ремонт покрівлі, а зараз люди турбуються про його завершення. З вулиці Тельмана жінки просили завершити оновлення вуличного освітлення і встановити додаткові контейнери для сміття, а з мікрорайону "Шахта" кілька жінок клопотали, аби допомогти їм знайти благодійників для будівництва православної церкви Київського патріархату.

Реклама

Четверо підприємців попросили Богдана Андріїва, що вони хочуть продовжити торгувати сувенірами в дерев’яних будиночках, які їм надали на час новорічно-різдвяного ярмарку. Готові сплачувати щоденну орендну плату, яка включає також підключення електроенергії і прибирання сміття і доглядати за будиночками. Міський голова погодився, що це була б добра альтернатива вуличній торгівлі і пообіцяв вивчити питання.

А представники двох громадських зоозахисних організацій прийшли на прийом міського голови з пропозиціями: раніше вони подали напрацьовані проекти положення про порядок утримання та ідентифікації домашніх тварин в Ужгороді, однак ці правила не втілені в реальність. Також мають проект тренувального майданчика для вигулу та дресирування собак, запевняють, що готові його облаштувати, але потрібна земельна ділянка. Богдан Андріїв зазначив, що пропозицію щодо положення про утримання тварин обов’язково вивчать, а майданчик можна було б зробити поруч із притулком для тварин, який почав діяти в місті.

Через терміновий виклик в обласну державну адміністрацію частково на прийомі міського голову замінив його перший заступник Іштван Цап, але всі, хто прийшов на прийом, змогли отримати відповідь на питання, з якими прийшли до міської влади

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно