Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські виробники продуктів харчування наближують якість роботи до рівня євростандартів

Закарпатські виробники продуктів харчування наближують якість роботи до рівня євростандартів

Закарпатські виробники продуктів харчування наближують якість роботи до рівня євростандартів

Згідно з підписаною Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, Україна має наблизити свої законодавство до європейського.

ВІДЕО ДНЯ

Реформування системи державного регулювання у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема, передбачає підвищення відповідальності операторів продовольчого ринку за дотримання вимог до якості і безпечності харчових продуктів. Про це йшлося 3 червня під час семінару на тему «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР», який відбувся в Закарпатській ОДА.

Участь у заході взяли керівники та спеціалісти підприємств-виробників харчової продукції області, департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, фахівці Держпродслужби та райдержадміністрацій, – зазначили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Реклама

Як наголосила спеціаліст Мінагрополітики Марина Глухова, згідно з чинним законодавством, в Україні передбачено запровадження системи НАССР – системи аналізу небезпек і критичних точок контролю, яка прийняти міжнародними організаціями. Зокрема, контролюватися повинен весь ланцюг виробництва харчового продукту. Підприємство у будь-який час повинно мати точну інформацію про те, звідки отримана сировина і куди відправляється готовий продукт. Ця інформація повинна зберігатися протягом шести місяців після кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні. Зазаначену систему, за її словами, в Україні застосовують лише 20 % підприємств харчової та переробної промисловості.

Більшість положень закону набули чинності ще минулого року, однак оскільки запровадження НАРРС потребує часу та певних ресурсів, закон містить окремі норми, які набудуть чинності через 2-5 років.

Реклама

– На Закарпатті понад 500 підприємств здійснюють виробництво продуктів харчування. З них чотири вже впровадили на підприємствах систему аналізу, яка прийнята міжнародними організаціями, – повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Юрій Лесьо, наголошуючи на актуальності навчання.

Під час семінару експерти з питань міжнародного законодавства ознайомили закарпатських виробників з новим «харчовим» законодавством та його застосуванням на практиці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно